Ευνοϊκότερο πλαίσιο θεμελίωσης δικαιώματος συνταξιοδότησης για εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά

Ευνοϊκότερο πλαίσιο θεμελίωσης δικαιώματος συνταξιοδότησης για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της.

Ειδικότερα, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις περιλαμβάνεται διάταξη η οποία επεκτείνει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει ο εργαζόμενος να έχει ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά, για να θεμελιώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης.

«Αυτήν τη στιγμή, προβλέπεται ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει 1.000 ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά τα τελευταία 13 χρόνια της εργασίας του. Με τη διάταξη που φέρνουμε στη Βουλή, επεκτείνουμε αυτό το χρονικό διάστημα στα τελευταία 17 χρόνια», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας ότι, με αυτήν τη χρονική επέκταση, καλύπτονται ασφαλισμένοι με μεγάλες περιόδους ανεργίας, ώστε να μπορούν σε αυτό το ευνοϊκότερο πλαίσιο να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

«Είναι μία ακόμη ρύθμιση που θεωρώ ότι θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που την περιμένουν», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ