Γαλλία: Οι Γάλλοι πρέπει να πίνουν λιγότερο κρασί λέει η κυβέρνηση


Η Εθνική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας ξεκίνησε την Τρίτη μια εκστρατεία για να παροτρύνει το κοινό να περιορίσει την κατανάλωση κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, λέγοντας ότι το 24% των Γάλλων ηλικίας 18 έως 75 ετών υπερβαίνει τουλάχιστον μια από τρεις συστάσεις που προτείνει. Αυτές είναι:

Α) περιορισμός της κατανάλωσης σε δύο ποτήρια κρασί ή άλλα αλκοολούχα ποτά ανά ημέρα.

Β)) κατανάλωση όχι περισσότερων από 10 ποτηριών ανά εβδομάδα.

Γ) αποχή μια ολόκληρη ημέρα από το αλκοόλ

Σύμφωνα με την Santé Publique France, το αλκοόλ συνδέεται με περισσότερους από 41.000 θανάτους στη Γαλλία ετησίως. Η υπερβολική κατανάλωση, σύμφωνα με το πρακτορείο, σχετίζεται με πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων και της υπέρτασης.

“Είναι περίπου 10,5 εκατομμύρια ενήλικες που πίνουν υπερβολικά, σε κάθε περίπτωση πίνουν σε αναλογίες που αυξάνουν τους κινδύνους για την υγεία τους, συμπεριλαμβανομένων: υψηλής αρτηριακής πίεσης, εγκεφαλικής αιμορραγίας και καρδιαγγειακών παθήσεων”, δήλωσε ο Viet Nguyen-Thanh, επικεφαλής της Santé Publique Γαλλία, σύμφωνα την εφημερίδα The Guardian.

Η κατανάλωση περισσότερου κρασιού από το συνιστώμενο είναι μεγαλύτερο πρόβλημα μεταξύ των ανδρών παρά των γυναικών. Το 33% των ανδρών υπερβαίνει το όριο αναφοράς σε σύγκριση με το 14% των γυναικών και οι νέοι καταναλώνουν οινοπνευματώδη «πιο έντονα» από τους ηλικιωμένους.

Η Guardian αναφέρει ότι η εκστρατεία ήδη αντιμετωπίζεται αρνητικά στην χώρα, και αυτοί που την κατακρίνουν υποστηρίζουν ότι τέτοιες εκστρατείες επηρεάζουν τους καταναλωτές μέτριων ποσοτήτων.

Οι μελέτες για την υγεία έχουν καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα σχετικά με το αλκοόλ. Κάποιοι ερευνητές δηλώνουν ότι καμία ποσότητα αλκοόλ δεν είναι υγιής και άλλοι αποδεικνύουν ότι υπάρχουν οφέλη από την μετριοπαθή κατανάλωση για ορισμένα τμήματα του πληθυσμού. Και αν ρίξουμε μια συνολική ματιά στην κατανάλωση αλκοόλ στην Ευρώπη, οι Γάλλοι απέχουν πολύ από άλλες χώρες που έχουν πολύ περισσότερο φανατικούς πότες αλκοόλ.

Ωστόσο, ο οργανισμός έχει στόχο να υπενθυμίσει στο κοινό ότι η κατανάλωση οινοπνεύματος συνεπάγεται κινδύνους και βοηθά τους ανθρώπους να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις κατανάλωσης αλκοόλ, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Η εθνική καμπάνια κινδύνου για το αλκοόλ της χώρας είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 14 Απριλίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ