4 συμπτώματα στο νεογέννητο που δεν πρέπει να σας πανικοβάλλουν


Μόλις γεννήθηκε και νιώθετε ότι είναι τόσο μικρό, τόσο εύθραυστο. Κάθε κίνησή του, κάθε σύμπτωμα είναι για εσάς ανησυχητικό.

Λογικό είναι να σκέφτεστε έτσι καθώς η μητέρα φύση έχει να προνοήσει να σας κάνει να αφοσιώνεστε αποκλειστικά στη φροντίδα του μωρού σας.

Και εάν είναι η πρώτη σας φορά ως μαμά, τότε οι ανησυχίες είναι αναμενόμενες.

Δείτε όμως ποια 4 πράγματα δεν πρέπει να σας πανικοβάλλουν:

1. Είδα αίμα στην πάνα της!

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μια αύξηση των οιστρογόνων είναι ικανή να διεγείρει τη μήτρα του θηλυκού εμβρύου.

Έτσι, υπάρχει η πιθανότητα το νεογέννητο κοριτσάκι σας στην πρώτη εβδομάδα της ζωής του να παρουσιάσει μια μικρή περίοδο καθώς η μήτρα ρίχνει αίμα.

2. Έχει λόξιγγα και δεν σταματάει!

Ο λόξιγγας των νεογνών, αν και ακόμα παραμένει ακόμα ένα μυστήριο προς εξερεύνηση για τους ειδικούς, αποτελεί μέρος της φυσιολογικής ανάπτυξής τους.

3. Έχει πολλά εξανθήματα στο πρόσωπό του!

Οι ορμόνες που ακόμα κυκλοφορούν στο σωματάκι του το κάνουν να παρουσιάζει μια είδους ακμή, συνήθως μεταξύ των δύο εβδομάδων και των δύο μηνών της ζωής του.

4. Φταρνίζεται συνέχεια!

Η μύτη του είναι τόσο μικρή που ακόμα κι ένα κομματάκι βλέννας μπορεί να κάνει το μωρό να φταρνίζεται. Επιπλέον, σκεφτείτε ότι μόλις πρόσφατα αποχωρίστηκε το υγρό περιβάλλον της μήτρας σας, οπότε είναι πιθανό να υπάρχει μια μικρή συμφόρηση που προκαλεί φτάρνισμα.

Κλέλια Οικονόμου
μαία

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ