Παναγία των Παρισίων: Πριν από ένα μήνα ένας ακόμη ναός τυλίχθηκε στις φλόγες

Μέσα σε ένα μήνα δυο ιστορικοί ναοί, η Παναγία των Παρισίων και ο Άγιος Σουλπίκιος τυλίχθηκαν στις φλόγες στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να μιλούν για θεωρίες συνωμοσίας, καθώς τόσο η Παναγία των Παρισίων όσο και ο Saint Suplice θεωρούνται εμβληματικοί ναοί και μέσα σε λίγες ημέρες υπέστησαν μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά.

Το σίγουρο είναι ότι κάτι δεν πάει καλά με τους ναούς στο Παρίσι, την ώρα μάλιστα που αυτοί προσελκύουν καθημερινά χιλιάδες τουριστών. Προφανώς δεν υπάρχει η ανάλογη προσοχή που πρέπει να έχουν από τις αρχές ή «συμβαίνει κάτι άλλο».

Η φωτιά στον Άγιο Σουλπίκιο, ένας ναός που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, ξέσπασε στις 17 Μαρτίου. Δυο ξύλινες πόρτες του ναού καταστράφηκαν, όπως κι ένα από τα εντυπωσιακά βιτρό του ναού.

Video που ανέβασαν χρήστες στο twitter δείχνουν τις φλόγες να έχουν τυλίξει το εσωτερικό του ναού και πυκνό καπνό να βγαίνει από την οροφή της ιστορικής εκκλησίας.

Οι φλόγες αγκάλιασαν τις μεγάλες πύλες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και επεκτάθηκαν στα βιτρό από πάνω και σε μια κοντινή σκάλα, ανέφερε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ