Ναμύρ, η πόλη που κρύβει μέσα της παράξενα έθιμα και μεσαιωνική αύρα


Σε στρατηγική τοποθεσία στη συμβολή των ποταμών Meuse και Sambre, το Ναμύρ στεγάζεται σε τεράστια ακρόπολη που κάποτε ήταν ένα από τα ισχυρότερα φρούρια της Ευρώπης.

Κάτω από την ακρόπολη, ο ήσυχος γραφικός πυρήνας του Ναμύρ έχει πολλά να ανακαλύψει, συμπεριλαμβανομένων αρχιτεκτονικών θησαυρών πολλών αιώνων και μικρά αλλά γοητευτικά μουσεία.

Τα λιθόστρωτα σοκάκια είναι γεμάτα με μικρά καφενεία, βιβλιοπωλεία και καταστήματα vintage – που τροφοδοτούν εν μέρει τον ζωντανό φοιτητικό πληθυσμό του του Ναμύρ.

Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε λίγες μέρες στην πρωτεύουσα της Βαλονίας, εξερευνώντας την ακρόπολη, περπατώντας στην παλιά πόλη και κάνοντας χαλαρές βόλτες με βάρκα κατά μήκος του Meuse.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το φρούριο, τον καθεδρικό ναό του 18ου αιώνα και το πανεπιστήμιο Notre-Dame-de-la-Paix, ιδρυμένο το 1831.

Η «αναζήτηση της ουτοπίας» είναι ένα επίχρυσο έργο τέχνης που δημιουργήθηκε από τον Βέλγο καλλιτέχνη Jan Fabre. Πρόκειται για μια γιγαντιαία θαλάσσια χελώνα που κουβαλάει μια αναπαράσταση του καλλιτέχνη στην πλάτη της.

Η πόλη φιλοξενεί την άνοιξη ένα φεστιβάλ μπίρας ενώ η ετήσια Μάχη του Χρυσού Ξυλοπόδαρου προσελκύει αρκετούς τουρίστες. Το παράξενο έθιμο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

Οι κάτοικοι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, τους Mélans και τους Avresses, ντύνονται με μεσαιωνικά ρούχα, στέκονται με ξυλοπόδαρα και μάχονται σε μια από τις κεντρικές πλατείες της Ναμύρ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ