Ψέματα για τις σχέσεις που μας δίδαξαν σειρές και ταινίες


Όλα εκείνα τα κινηματογραφικά κλισέ για τις σχέσεις, που είναι εντελώς λάθος στην πραγματική ζωή.

Λάθος κατάσταση #1: Η creepy συμπεριφορά είναι ρομαντική
Μη κοιτάς τι έκανε ο John Cusack και έμοιαζε τόσο σέξι, κανονικά το να ουρλιάζεις κάτω από το σπίτι της φίλης σου μέσα στη βροχή δεν είναι χαριτωμένο. Και χωρίς βροχή δηλαδή πάλι χαριτωμένο δεν είναι. Είναι περισσότερο τρομακτικά απελπισμένο, οριακά παρανοϊκό, κάτι που δε δείχνει την αγάπη σου αλλά ότι την επόμενη φορά μπορεί να της βάλεις φωτιά στο αυτοκίνητο για να της τραβήξεις την προσοχή.

Λάθος διαπίστωση #2: Η αγάπη είναι όλα όσα ψάχνεις
Πλάκα θα είχε να ισχύει αλλά δυστυχώς το να κάνεις τόσο φόκους στην αγάπη και τη σχέση σου μοιάζει λίγο σαν να είσαι ασύμβατος με όλα τα υπόλοιπα θέματα στη ζωή και έχεις επικεντρωθεί σ’ αυτό το ένα. Οι άνθρωποι προφανώς έχουμε ανάγκη την αγάπη αλλά το να βρίσκεσαι σε μία σχέση με δηλώσεις ”για πάντα” και ”σ αγαπάω σαν τρελός” πιθανόν ανήκουν μόνο στις ταινίες του Νίκολας Σπάρκς ή το Notebook.

Λάθος διαπίστωση #3: Αν είσαι το γλυκό κορίτσι της διπλανής πόρτας δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς για την αγάπη
Σύμφωνα με το Χόλιγουντ ο ιδανικός σύντροφος θα εμφανιστεί από του πουθενά αρκεί μόνο να είσαι χαριτωμένη, να χαμογελάς συχνά, να έχεις χιούμορ, να φοράς σκισμένες φόρμες και γυαλιά μυωπίας αλλά να δείχνεις κούκλα, να ξυπνάς με λιπ γκλος και κονσίλερ και να τραγουδάς στη βροχή αψεγάδιαστη, ακόμα κι αν έχεις ξεχάσει την ομπρέλα σου.

Λάθος διαπίστωση #4: Όλα θα μπουν στη θέση τους όταν βρεις αυτόν που σε συμπληρώνει
Να το σπαταλάς όλο το φοκους σου στο να βρεις αυτό που έχεις φανταστεί μάλλον σε κάνει να χάνεις όλα τα ωραία που βρίσκονται μπροστά στα μάτια σου. Όσο εσύ αναλώνεσαι στον φανταστικό σου φίλο μπορεί κάποιος ωραίος τύπος με κανονικά ελαττώματα να κάθεται στο διπλανό σκαμπό στο μπαρ.

Λάθος διαπίστωση #5: Ο φίλος σου είναι επικριτικός, ζηλεύει και αμφισβητεί τον ενθουσιασμό σου επειδή μάλλον σε αγαπάει
Όχι, αυτά δεν είναι σημάδια αγάπης αλλά σημάδια τοξικού ανθρώπου. Αν ο φίλος σου δεν μπορεί να κατανοήσει όλα εκείνα που σε κάνουν χαρούμενη, δεν είναι υποστηρικτικός και δεν σε παρακινεί για περισσότερα πράγματα τότε δε ξέρω που είναι τα σημάδια της αγάπης του.

Λάθος διαπίστωση #6: Όταν τελικά είσαι με το crush σου η μόνη λογική κατάληξη είναι να χαθείτε μαζί για πάντα στο ηλιοβασίλεμα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ