Έβερεστ: “Βουνά” οι σωροί των σκουπιδιών στη Στέγη του Κόσμου.

Εκστρατεία καθαρισμού στο Έβερεστ (!) διοργανώνει το Νεπάλ, προκειμένου να απομακρυνθούν οι τόνοι απορριμμάτων που άφησαν πίσω τους οι ορειβάτες…

Το πρόβλημα των σκουπιδιών στο υψηλότερο βουνό του κόσμου, η κυβέρνηση του Νεπάλ, σε συνεργασία με φορείς του ορειβατικού κλάδου, διοργανώνει αυτή την εκστρατεία. Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του Νεπάλ εμπλέκεται σε αυτή την προσπάθεια, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού της χώρας, που ηγείται της καμπάνιας.

“Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας καθαρισμού, θα απομακρυνθούν τα απορρίμματα που βρίσκονται στο Έβερεστ, από την κατασκήνωση βάσης (5.400 μέτρα) έως την κατασκήνωση 4 (περίπου 8.300 μέτρα)”, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Xinhua ο Κουλ Μπαχαντούρ Γκουρούνγκ, γενικός γραμματέας της Ορειβατικής Ένωσης Νεπάλ.

Σύμφωνα με τον Γκουρούνγκ, μια ομάδα 12 ανθρώπων, που θα απομακρύνουν τα απορρίμματα από το Έβερεστ, αναχώρησαν σήμερα, Πέμπτη (18.4.2019) από την πρωτεύουσα Κατμαντού με προορισμό την κατασκήνωση βάσης.Έβερεστ: 2 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αρχίσουν την εκστρατεία καθαρισμού μετά τις 25 Απριλίου, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τα απορρίμματα που μπορούν να συγκεντρωθούν, θα μεταφερθούν στην κατασκήνωση βάσης, όπου θα γίνει ο πρώτος διαχωρισμός τους, και στη συνέχεια σε ακόμα χαμηλότερο υψόμετρο, προκειμένου να είναι ευκολότερη η διαχείρισή τους.

Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους φορείς, ακόμα και οι ορειβατικές αποστολές του Έβερεστ θα κληθούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση απορριμμάτων κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους προς την κατασκήνωση βάσης. “Κάποιες αποστολές έχουν ήδη υποσχεθεί να το κάνουν”, δήλωσε ο Γκουρούνγκ.

Κρατικοί αξιωματούχοι του Νεπάλ δήλωσαν ότι η κυβέρνηση ανησυχεί πάρα πολύ για το περιβάλλον στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου σε μια περίοδο κατά την οποία διοργανώνει την Χρονιά “Visit Nepal” 2020, με στόχο να προσελκύσει 2 εκατ. ξένους τουρίστες.

Το Νεπάλ πρέπει να στείλει το σωστό μήνυμα για το περιβάλλον στο Έβερεστ προκειμένου να προσελκύσει ξένους τουρίστες και είναι επίσης καθήκον της κυβέρνησης να σώσει το Έβερεστ που είναι το καμάρι της χώρας μας, δήλωσε σήμερα στο Xinhua ο Μίρα Ατσάρια, διευθυντής στο υπουργείο Τουρισμού.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ