Μην συνεχίζεις να κάνεις αυτά τα λάθη με τα μαλλιά σου


Στην προσπάθεια να δείχνεις κομψός και προσεγμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια, τείνεις στην υπερβολή. Δεν είσαι ο μόνος. Είναι η παγίδα στην οποία πέφτουμε λίγο ή πολύ όλοι, λόγω της υπερπροσπάθειας να αγγίξουμε (;) την τελειότητα.

Επειδή όμως ουδείς τέλειος, αλλά και ουδείς αλάνθαστος, πάμε να δούμε τα πιο κοινά λάθη που σχετίζονται με τη φροντίδα των μαλλιών. Τα διορθώνεις άμεσα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και τα μαλλιά σου στη θέση τους.

Τα αφήνεις να μακρύνουν υπερβολικά
Μην συνεχίζεις να κάνεις αυτά τα λάθη με τα μαλλιά σου
Μπορεί ένα μακρύ καρέ να φαντάζει καλή ιδέα αποτελεί όμως δίκοπο μαχαίρι, μιας και απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος περιποίησης, προκειμένου να διατηρήσεις τα μαλλιά σε καλή κατάσταση. Επίσης, θα χρειαστεί να κουρεύεσαι πιο συχνά απ’ ότι περίμενες για να μην χάσουν την υγεία τους και δημιουργήσουν ψαλίδα. Ειλικρινά μιλώντας, ελάχιστοι είναι οι άντρες που θα δώσουν τη δέουσα προσοχή -ανάμεσα σ’ αυτούς είναι ο Jason Momoa. Η πλειονότητα απλά θα βαρεθεί και θα τα παρατήσει στο έλεος του Θεού μέχρι να τα κόψει και πάλι κοντά.

Το παρακάνεις με τη χρήση των προϊόντων styling
Το αποτέλεσμα είναι τα μαλλιά σου να είναι βαριά, στιλιζαρισμένα και να φαίνονται λες και είναι λαδωμένα, ενώ τα έλουσες το πρωί. Η λύση βρίσκεται στις μικρές ποσότητες -στο μέγεθος ενός φουντουκιού- και στη σωστή επιλογή προϊόντος. Ξεχνάς τον αφρό. Επενδύεις σε κερί, πομάδα και σπρέι θαλασσινού αλατιού.

Κουρεύεσαι μόνος σου
Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να τριμάρεις τα ήδη κοντά μαλλιά σου, θα σκεφτείς. Κι όμως, τα κομμωτήρια και τα μπαρμπέρικα για κάποιο λόγο υπάρχουν. Εμπιστεύσου τους ειδικούς και άσε κάτω τα ψαλίδια/κουρευτικές μηχανές.

Τα βάφεις
Επειδή σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να καταλήξεις με το ντεκαπάζ του Neymar ή με το κομοδινί μαλλί του ΛΕΠΑ, ας συμφωνήσουμε στο εξής: Οι βαφές μαλλιών είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση.

Λούζεσαι με σαμπουάν 2 σε 1
Όσο πρακτικό κι αν φαίνεται, δεν ωφελεί σε τίποτα τα μαλλιά. Για την ακρίβεια, τους κάνει κακό. Όταν λούζεσαι με σαμπουάν οι θύλακες της τρίχας ανοίγουν προκειμένου τα μαλλιά να καθαρίσουν και να απομακρυνθεί οποιαδήποτε λιπαρότητα και βρωμιά. Στη συνέχεια με το conditioner/μαλακτική κρέμα, οι θύλακες κλείνουν για να διατηρηθεί η απαραίτητη υγρασία και ενυδάτωση στο τριχωτό της κεφαλής.

Αντιγράφεις αντί να υιοθετείς
Για παράδειγμα, επειδή το νέο κούρεμα του David Beckham έχει γίνει μόδα, δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να είναι το επόμενο δικό σου. Η έμπνευση είναι θεμιτή. Η αντιγραφή σπάνια θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Το κούρεμα που θα επιλέξεις πρέπει να συνάδει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και ένας έμπειρος και επιδέξιος κομμωτής μπορεί να σε καθοδηγήσει καλύτερα στο τι σου πάει και τι όχι. Εμπιστεύσου τον.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ