11 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το παλιό σας κινητό

hands texting with mobile phones in cafe

Το να πετάξετε το παλιό σας κινητό δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως μια πολύ χρήσιμη εφεδρική συσκευή.

Ο καθένας από εμάς διαθέτει πλέον ένα «έξυπνο» κινητό που έχει διάφορες λειτουργίες. Φωτογραφική μηχανή, ξυπνητήρι, χάρτη, μουσική και πολλά άλλα. Η μόδα, όμως, αλλάζει γρήγορα και μαζί με αυτή και τα κινητά μας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το παλιό μας κινητό είναι άχρηστο.

Αντιθέτως, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα όπως τα παρακάτω.

11. Κλήση άμεσης ανάγκης

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο εκτός από την κανονική σας συσκευή να έχετε πάντα μαζί σας και μία εφεδρική για κάθε ενδεχόμενο. Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτει κάρτα SIM, αλλά πρέπει να είναι φορτισμένο, ώστε σε περίπτωση που το κινητό σας πάθει κάτι, να μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια.

10. Χάρτης

Ένας πολύ έξυπνος τρόπος να κάνετε χρήσιμο ξανά το ξεχασμένο σας κινητό, είναι να το χρησιμοποιήσετε ως χάρτη για τις περιηγήσεις σας στην πόλη ή ακόμη και στα ταξίδια σας.

9. Μουσική

Μπορείτε πάρα πολύ εύκολα να μετατρέψετε οποιοδήποτε παλιό σας κινητό σε αποκλειστική συσκευή για να ακούτε μουσική. Με αυτόν τον τρόπο δε θα ξοδεύετε γρήγορα τη μπαταρία του κινητού που χρησιμοποιείτε.

8. Ακουστικά βιβλία

Εκτός από την κλασική εκδοχή των e-books, υπάρχουν και τα ακουστικά βιβλία. Απλά φοράτε τα ακουστικά σας όπου και να βρίσκεστε, και χαλαρώνετε «ακούγοντας» το αγαπημένο σας βιβλίο.

7. Ανάγνωση e-books

Αν αγαπάτε τα βιβλία και τα κόμικς, μπορείτε πολύ εύκολα να μετατρέψετε το παλιό σας smartphone σε «κινητό» βιβλίο, εγκαθιστώντας απλά μία εφαρμογή για e-books χωρίς να χρειάζεστε ίντερνετ για να τη χρησιμοποιήσετε.

6. Κοντρόλ για την τηλεόραση

Αν έχετε χάσει το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης ή αν απλά βαριέστε να σηκωθείτε από τον καναπέ για να το πάρετε, μπορείτε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας κινητό για αυτή τη δουλειά.

5. Συσκευή VR

Αν είστε λάτρεις της εικονικής πραγματικότητας και το παλιό σας κινητό μπορεί να υποστηρίξει την εφαρμογή Oculus, δεν έχετε παρά να την εγκαταστήσετε και να απολαύσετε πολλές στιγμές VR διασκέδασης.

4. Ξυπνητήρι

Αν βαρεθήκατε τα κοινά ρολόγια, μπορείτε να μετατρέψετε το παλιό σας smartphone σε ξυπνητήρι.

3. Συσκευή βιντεοκλίσης

Εάν επικοινωνείτε πολύ μέσω Skype, FaceTime ή μέσω οποιασδήποτε άλλης πλατφόρμας για βιντεοκλίσεις, το παλιό σας κινητό είναι ιδανικό για αυτή τη δουλειά. Αρκεί βέβαια να έχετε μία καλή σύνδεση στο ίντερνετ.

2. Παιχνιδομηχανή

Υπάρχουν άπειρα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε από το iPhone ή το Android κινητό σας, χωρίς να χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ.

1. Φωτογραφική μηχανή για τα παιδιά

Μετατρέψτε το παλιό σας smartphone σε φωτογραφική μηχανή για το παιδί σας, το οποίο μπορεί να λάβει και να επεξεργαστεί φωτογραφίες απευθείας από τη συσκευή χωρίς να χρειάζεται ασύρματο δίκτυο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ