Με τι να αντικαταστήσω τη αμμωνία στα πασχαλινά κουλουράκια; Το υλικό που μπορείς να βάλεις στη συνταγή σου


Μπορεί να την χρησιμοποιούμε σπάνια, όμως το Πάσχα, η αμμωνία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα μας μιας και είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά για τα πασχαλινά κουλουράκια, που δίνει και γεύση σε αυτά. Ωστόσο, έχει πολύ έντονη μυρωδιά που πολλές φορές είναι ενοχλητική. Αν θέλεις να την αντικαταστήσεις στη συνταγή σου υπάρχει τρόπος. Με τι να αντικαταστήσω τη αμμωνία στα πασχαλινά κουλουράκια;

Με τι να αντικαταστήσω τη αμμωνία στα πασχαλινά κουλουράκια;

Η μαγειρική αμμωνία είναι ένα συστατικό σε σκόνη, που έχει παρόμοια δράση με το μπέικιν πάουντερ (χρησιμοποιείται για να φουσκώσουν οι ζύμες σε γλυκά και ψωμιά) και μπορείς να την αντικαταστήσεις με αυτό. Παρακάτω θα βρεις μια εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία.

Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά:

500 γρ. βούτυρο (300 γρ. γάλακτος και 200 γρ. μαργαρίνη)
300 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1.025 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 -3 βανίλιες
105 γρ. γάλα εβαπορέ που το διαλύουμε σε 20 γρ. νερό

Εκτέλεση:

Χτύπα σε ένα μίξερ το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει. Πρόσθεσε σταδιακά τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα αυγά, ενώ χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτεις το γάλα και τις βανίλιες και χτυπάς για λίγα λεπτά.
Προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Πλάσε τα κουλουράκια και βάλε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήσε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ