Γεννηματά: Θα λάμψει η αλήθεια όπως στο «βρώμικο ’89»

Παρέμβαση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου έκανε η Φώφη Γεννηματά εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα λάμψει η αλήθεια.

Η Φώφη Γενηματά στήριξε τον κ. Λοβέρδο κάνοντας λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες χωρίς κανένα στοιχείο, τα όσα του καταλογίζονται σχετικά με τη υπόθεση Νοvartis. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αλήθεια θα λάμψει στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη και ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα επανέλαβε και με έμφαση μάλιστα τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για διαφάνεια παντού και για τους πάντες και κατήγγειλε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους ισχυρισμούς ότι το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να ισχύσει η παραγραφή, βάσει του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών.

Από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «για μας δεν υπάρχει θέμα παραγραφής γιατί δεν υπάρχει κανένα αδίκημα. Ψηφίζουμε την άρση της ασυλίας γιατί θέλουμε να παραδώσουμε στη χλεύη τη σκευωρία. Εσείς αντίθετα κρύβεστε και επιχειρείτε να κρύψετε τις παράνομες πράξεις των υπουργών σας. Και μάλιστα με την επίκληση του άρθρου 86 του Συντάγματος. Δηλαδή, αυτό για το οποίο εσείς δήθεν καταγγέλλετε τους άλλους. Αυτό χαρακτηρίζεται μόνο ως υποκρισία και χαρακτηρίζει και σας. Ρωτάμε: Είναι ο κ. Καμμένος συκοφάντης ή ο κ. Κοτζιάς ενεπλάκη σε χρηματισμό για τις Πρέσπες; Τι από τα δύο ισχύει; Ρωτάμε: Υπέκλεψε παρανόμως ναι ή όχι, ο κ. Πολλάκης συνομιλία με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος; Απαντήστε ευθέως και ενώπιον του ελληνικού λαού. Αφήστε πια την υποκρισία».«Δεν φοβόμαστε. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν σιωπούμε».

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με πολλά σημαίνοντα και λαλίστατα στελέχη, υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τη μία μέρα βρυχώνται για την κατάργηση των προνομίων του πολιτικού συστήματος και την άλλη κλαίνε πίσω από την ποδιά της ασυλίας τους. Το κάνατε όπως ο Ζήκος «με κρατάς; κράτα με, κράτα με». Και την ίδια ώρα κρύβεστε πίσω από το άρθρο 86. Να σας πω κ. Τσίπρα που διαφέρουμε. Εμείς λέμε και το εννοούμε: Όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Νομιμότητα για τους πάντες και τα πάντα. Γι’ αυτό και λέμε «ναι» στην άρση ασυλίας. Παρ’ ότι όλοι καταλαβαίνουν τη σκευωρία, την έλλειψη κάθε στοιχείου. Και με επιχειρήματα ουσίας θα καταρρίψουμε όλο το σχέδιό σας».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει στόχο να συνεχιστεί η συζήτηση ως τις εκλογές, καθώς αντίπαλός είναι το Κίνημα Αλλαγής. «Φοβάστε. Νοιώθετε την ανάσα μας», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, παρομοιάζοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης με το «βρώμικο ’89».

«Δεν φοβόμαστε. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν σιωπούμε. Σε μια εποχή γενικευμένου ψέματος, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική. Και τώρα, όπως και τότε, το βρώμικο ’89, η αλήθεια θα λάμψει. Στην κάλπη με την ψήφο του ελληνικού λαού», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της.

Ταυτόχρονα, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη για τα πρωτοσέλιδα της Αυγής το 2016, μετά το αμετάκλητο βούλευμα αθώωσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, αλλά και για την «υπόθεση Πυθίας». «Είναι υποκριτικό να δίνεται συγχωροχάρτι και να μοιράζεται κατηγορητήρια. Είναι προκλητικό να κλείνετε τα μάτια στις ευθύνες της Δεξιάς», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ