ΠΑΟΚ – Κυριάκος: “Ας πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα κανονικά και με απονομή”

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, μίλησε για τον τίτλο θα σηκώσει ο “δικέφαλος του Βορρά” την Κυριακή, αφήνοντας “μπηχτή” για το περσινό της ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε και στο γήπεδο της Τούμπας, τονίζοντας πως το ματς με την ΑΕΛ δεν θα είναι το τελευταίο με την υπάρχουσα μορφή του.

Ο Κυριάκος Κυριάκος μίλησε στον “Libero 107.4”, κάλεσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να μείνει στις κερκίδες μετά το σφύριγμα της λήξης του κυριακάτικου αγώνα και να σεβαστεί τους παίκτες που θα θέλουν να γιορτάσουν την κατάκτηση του τίτλου, ενώ τόνισε πως δεν θα πρέπει να ξηλώσουν τα καρεκλάκια τους, αφού η Τούμπα θα πρέπει να παραμείνει λειτουργική για τους αγώνες της ομάδας στα προκριματικά του Champions League..Τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Κυριάκος στον “Libero 107,4”

Για τον κόσμο που θέλει να έρθει στην Τούμπα και το αποτέλεσμα που θέλει η ομάδα για να κερδίσει και μαθηματικά τον τίτλο:

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να πάει με τόση χαλαρότητα, να κερδίσει ένα παιχνίδι λες και κερδίζονται χωρίς να τα παίξει, ειδικά για τον ΠΑΟΚ… Όλα αυτά περί μαθηματικών έχουμε πει ότι είναι σχετικά. Έχουμε πει ότι θέλουμε δύο νίκες στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο για να τελειώσουμε την ιστορικότερη χρονιά τη ιστορίας μας. Το κύριο μέλημα είναι να μπει στο κεφάλι όλων ότι έχουμε 90 λεπτά που πρέπει να κερδίσουμε. Όλα τα άλλα είναι διαχειρίσιμα».

Για το αν θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, το αυριανό, στην Τούμπα με αυτήν τη μορφή της:

«Όσο γρήγορα και να πάνε οι διαδικασίες, προφανώς και τα ευρωπαϊκά δεν προλαβαίνουμε να τα παίξουμε αλλού. Δεν ξέρω ποιος έβγαλε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα. Ακόμα και αν ήταν το τελευταίο δε θα την αποχαιρετήσουμε στη… «ζούλα», ούτε σαν να κάνουμε μετακόμιση από ένα σπίτι σε άλλο, όπως κάνουμε στην ιδιωτική μας ζωή. Θα αποχαιρετιστεί όπως τη αξίζει. Δε θα φύγουμε χωρίς να κοιτάξουμε πίσω. Όταν θα την αποχαιρετήσουμε θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Δεν τρέχουν τόσο γρήγορα οι διαδικασίες. Εμείς προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια αλλά δε θα είναι αυτό το τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα αυτό. Υπάρχουν πολλές σκέψεις για το πως θα διαχειριστούν τα υλικά του γηπέδου, όταν έρθει η ώρα. Θα το ανακοινώσουμε το καλοκαίρι. Η Τούμπα θα είναι λειτουργική μέχρι να γκρεμιστεί. Αν για άλλους λόγους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και το Καυτανζόγλειο, θα γίνει η διαδικασία που χρειάζεται. Πατάμε σε δύο βάρκες αυτό το διάστημα, αλλά δε χρειάζεται να πάρει κανείς το καρεκλάκι του αύριο! Στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και μαθηματικά».Το ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός ζωντανά στο PAOK TV!

Για τη διαδικασία, τη γραφειοκρατία για ένα νέο γήπεδο:

«Υπάρχουν πολλές σκέψεις και στον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος, για το πως θα αξιοποιηθούν όλα τα υλικά του γηπέδου, πως δε θα χαθεί τουλάχιστον η ύλη της Τούμπας. Θα το ανακοινώσουμε μέσα στο καλοκαίρι».

Για αυτούς που θέλουν να πάνε στην Τούμπα αύριο με τη λογική ότι είναι το τελευταίο παιχνίδι:

«Δεν είναι μικρό το κίνημα αυτό… Εμένα μου έλεγε ένας φίλος μου, σοβαρός άνθρωπος, ότι «εγώ θα πάρω το καρεκλάκι μου και θα φύγω, γιατί έχω 20 χρόνια διαρκείας» και του είπα «είσαι τρελός άνθρωπε μου; που θα καθίσεις την επόμενη φορά;».

Για τη λειτουργία της Τούμπας μέχρι να βγει το προεδρικό διάταγμα:

«Η Τούμπα θα μπορεί να είναι λειτουργική και να γίνει ματς εδώ, μέχρι να γκρεμιστεί. Θα έχουμε άδεια να γίνονται αγώνες εδώ. Αν για λόγους πρακτικούς, αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε και το Καυτανζόγλειο, θα υπάρχει και εκεί διαδικασία ανακαίνισης που χρειάζεται για να μπορούν να γίνουν ευρωπαϊκά ματς. Πατάμε σε δύο βάρκες αυτό το διάστημα, αλλά σίγουρα το αυριανό, δε θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της Τούμπας, το λέω, αφήστε τα καρεκλάκια εκεί, γιατί θα κάθεστε εκεί. Ας πάρουμε το πρωτάθλημα φέτος, κανονικά και με απονομή, γιατί πέρσι το πήραμε χωρίς απονομή».

Για τους εορτασμούς για την κατάκτηση του τίτλου:

«Σε κάθε event που κάνει ο ΠΑΟΚ, δημιουργούνται κινήματα για να παρθεί το… κεφάλι αυτού που έκανε το event, οπότε το πήραμε πάνω μας εμείς, για να είναι σίγουρος ο… αποκεφαλισμός! Υπάρχει μία δυσκολία. Από την πρώτη στιγμή που φάνηκε ότι μπορεί να κατακτηθεί και μαθηματικά ο τίτλος, εμείς έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για την απονομή, να γίνει μία γιορτή συναισθηματική, μία γιορτή που να ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, τους ζωντανούς, με εκείνους που χάθηκαν στην πορεία. Εμείς δε θα τους ξεχάσουμε. Προφανώς αυτά τα πράγματα δε στήνονται σε 1-2 μέρες. Χρειάζεται μια προεργασία. Είναι και δικό μας λάθος που παράλληλα, ενώ ότι η ομάδα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη στον αγώνα, πρέπει να προετοιμάζουμε και αυτά τα πράγματα. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Για αυτό ζητάω από τον κόσμο να μας βοηθήσει, γιατί χωρίς βοήθεια δε γίνεται αυτό το πράγμα. Να μην παρασυρθούμε σε ένα κλίμα γιορτινό πριν λήξει ο αγώνας. Μου αρέσει που το τελευταίο σφύριγμα θα είναι από τον κ. Τζήλο κι ελπίζω να είναι ένα σφύριγμα με το οποίο θα δακρύσουμε όλοι από χαρά. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσανατολισμένοι για αυτό και μετά αυτό που θα ακολουθήσει, αν μας βοηθήσει και ο κόσμος, θα είναι μια γιορτή συσπείρωσης και θα είμαστε όλοι πρωταγωνιστές. Ο κόσμος από την κερκίδα, όπως έκανε σε όλη αυτήν την πορεία του τίτλου, η ομάδα από το γήπεδο.

Νομίζω ότι είναι πολύ δίκαιο και πολύ τίμιο, να αφήσουμε την ομάδα να πάει η ίδια να υποβάλλει τα σέβη της σε κάθε κερκίδα. Να μπορεί η ίδια να κάνει ένα γύρο θριάμβου στο τέλος της βραδιάς χωρίς να υπάρχει μέσα κόσμος, που συνήθως δεν είναι κόσμος που σέβεται και αγαπά, αλλά είναι κόσμος που θέλει μια φάνελα, που βάζει παραπάνω την προσωπική του πανηγυρική διάθεση. Νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε όλοι στις κερκίδες. Στην ουσία είναι μία πράξη σεβασμού προς την ομάδα, να μείνουν όλοι στην κερκίδα, όπως και η ομάδα θέλει να δείξει το σεβασμό της, περνώντας μπροστά από όλους τους φιλάθλους, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα σε αυτό. Σε περίπτωση που πάνε όλα καλά με το ματς, θα υπάρξει μία γιορτή μιας ώρας, που δε θέλω να πω πολλά. Σας έδωσα ένα στίγμα. Δε θα έχει χορούς και πανηγύρια. Θέλουμε μια κορύφωση του συναισθήματος μέχρι τη στιγμή που ο Βιεϊρίνια θα σηκώσει το τρόπαιο».

Για το συμβολισμό του ορισμού Τζήλου στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό:

«Δε μπορώ να το ξέρω. Για να μην ξεχνάμε, μέσα στην τοξικότητα που προσπαθούν άλλοι να επιβάλλουν κι όχι εμείς, εμείς ίσως από λάθος κάποιες φορές την ακολουθήσαμε, υπάρχει το εξής. Στο ποδόσφαιρο κυρίως συμμετέχουν άνθρωποι που το αγαπούν. Αν το σύστημα του ποδοσφαίρου, κάποιους τους οδηγεί να γίνουν λαμόγια ή να προσπαθήσουν να λειτουργήσουν κατά του ποδοσφαίρου, θέλω να πιστεύω ότι ακόμα είναι η εξαίρεση. Ο Τζήλος είναι ένας διαιτητής, που θεωρώ ότι μας στέρησε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα, με το πέναλτι που δεν έδωσε στην έδρα του Ατρόμητου. Έχει μικρή σημασία όμως. Εμείς ποτέ δεν κατηγορήσαμε τον Τζήλο, ποτέ δεν αισθανθήκαμε ότι ο Τζήλος ήρθε να μας κόψει βαθμούς. Ο άνθρωπος αυτός, υπέστη μία προσωπική ταλαιπωρία, που κανένας μας δε θα ήθελε να έχει περάσει. Νομίζω ότι είναι στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή, για να ενωθούν όλοι οι άνθρωποι που λειτούργησαν υπέρ του ποδοσφαίρου και με αγάπη για το ποδόσφαιρο, έστω και με τα λάθη μας ο καθένας, να βρίσκονται στο γήπεδο. Νομίζω ότι είναι καλό που θα το σφυρίξει αυτός. Είναι ωραίο που θα έχει τη δυνατότητα να δώσει το τελευταίο σφύριγμα που θα ορίζει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, μετά από 34 χρόνια. Δεν ξέρω αν έχει κάποιο συμβολισμό, αλλά έχει μεγάλη συναισθηματική αξία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here