Άγρια επίθεση σε Γάλλο ακτιβιστή που φιλοξενούσε μετανάστες σπίτι του


Βίαιη επίθεση δέχθηκε Γάλλος ακτιβιστής στο σπίτι του από τουλάχιστον 15 άτομα που τα έκαναν γυαλιά καρφιά.

Ο ακτιβιστής είναι μέλος οργάνωσης που βοηθά μετανάστες στα σύνορα Γαλλίας – Ιταλίας και μάλιστα τη στιγμή της επίθεσης φιλοξενούσε σπίτι του αιτούντες άσυλο.

Η εισαγγελία της Νίκαιας έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν ενώ η ένωση Roya Citoyenne κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της «την άγρια επίθεση» εναντίον μέλους της, ο οποίος προσφέρει στέγη σε αιτούντες άσυλο.

Το συμβάν αποκάλυψε η εφημερίδα Nice- Matin και σημειώθηκε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή όταν, όπως αναφέρει η Roya Citoyenne, ο ακτιβιστής αυτός «δέχθηκε άγρια επίθεση στο σπίτι του στην Κοντ από περίπου 15 νεαρούς, κάποιοι από τους οποίους είχαν στην κατοχή τους αιχμηρά αντικείμενα».

«Κατέστρεψαν εντελώς το αυτοκίνητό του, έσπασαν όλα τα παράθυρα του σπιτιού του, πέταξαν πολλά αντικείμενα έξω. Ο φίλος μας χρειάστηκε να νοσηλευθεί εκτάκτως καθώς είχε χάσεις τις αισθήσεις του, είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έφερε μώλωπες από αντικείμενα που εκτόξευσαν εναντίον του. Οι αιτούντες άσυλο τους οποίους φιλοξενούσε όπως και ο ίδιος έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Roya Citoyenne δήλωσε ότι ο ακτιβιστής αυτός είχε δεχθεί στο παρελθόν «επανειλημμένα» επιθέσεις «επειδή βοηθούσε και φιλοξενούσε μετανάστες στο σπίτι του» και ότι έχει δεχθεί ακόμη μία επίθεση «από νεαρούς γείτονές του».

Η Roya Citoyenne βρίσκεται από το 2016 στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης, ενώ πολλά μέλη και υποστηρικτές της έχουν τιμωρηθεί επειδή βοήθησαν μετανάστες που έφτασαν στη Γαλλία παράτυπα από την Ιταλία.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ