5 +1 χρήσιμες συμβουλές για να μειώσεις το οικονομικό άγχος


Ένα εκατομμύριο άνθρωποι ρωτήθηκαν πώς αισθάνονται για το τι συμβαίνει με την οικονομία σε έρευνα του 2009 και πώς διαχειρίζονται το οικονομικό άγχος. Φαίνεται πως τα αυξανόμενα επίπεδα άγχους και ο θυμός κάνουν πολλούς να φέρονται σαν κινητές βόμβες.

«Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με την ίδια σκέψη που το προκάλεσε», είχε εκφράσει ο Albert Einstein. Κι όχι άδικα αφού ένας τρόπος σκέψης οφείλει να αναδυθεί ώστε να αντιμετωπιστεί κάτι αποτελεσματικά. Με αυτό τον τρόπο, μάλιστα, υπογράμμισε την εσωτερική λειτουργία της δημιουργικής καινοτομίας καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το μυαλό «παίζει» τρομακτικά σενάρια
Εάν είσαι συγκλονισμένος για το μέλλον και το μυαλό συνεχίζει να αναπαράγει ένα τρομακτικό σενάριο μετά το άλλο, πώς μπορείς να σκεφτείς πιθανώς τον δρόμο από μια δύσκολη κατάσταση; Απλά, δεν μπορείς. Ίσως να δοκιμάσεις, αλλά σίγουρα είναι μια άκαρπη προσπάθεια. Μόνο χρόνο θα σπαταλήσεις.

Είναι σαν γίνεται προσπάθεια να κολυμπήσεις προς την ακτή αλλά να είναι αντιμέτωπος με κύματα. Όσο πιο σκληρά κολυμπάς, τόσο πιο πιθανό είναι να πνιγείς. Καλύτερα να κάνεις ό,τι κάθε έμπειρος surfer ξέρει να κάνει όταν αισθάνεται την αδυσώπητη έλξη του νερού. Αφήστε το να σας πάρει!

Ολόκληρη η συνείδηση ​​του σώματος (WBC), είναι ο καλύτερος «σύμμαχος» σε δύσκολους καιρούς. Αυτός ο νέος τρόπος σκέψης εμπλέκει ολόκληρο το σώμα, όχι μόνο τον εγκέφαλο. Το νοητικό μυαλό από μόνο του δεν μπορεί να δει τη μεγαλύτερη εικόνα. Ούτε μπορεί να ανιχνεύσει την πορεία που μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί.

Τα 7 βήματα προς τη «λύτρωση»

Η συνείδηση καλεί το «μυαλό» στην καρδιά και τη νοημοσύνη του σώματος, να συνεργαστούν και να βοηθήσουν. Παράλληλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις συμβουλές για να μειώσεις το οικονομικό άγχος αλλά και γενικά οποιαδήποτε άλλη πρόκληση της καθημερινότητας.

Σταμάτα να σκέφτεσαι!
Αφήνοντας το μυαλό να σε οδηγήσει, γίνεσαι πιο ανήσυχος και ωθείσαι σε τυφλή «δράση». Καλό είναι να διαχωρίσεις το γεγονός από τη μυθοπλασία του νου. Για παράδειγμα, ξέρεις ότι η εταιρεία θα απολύσει κόσμο (γεγονός). Σκέφτεστε ότι θα είστε ένας από αυτούς και ποτέ δεν θα μπορείτε να βρείτε άλλη δουλειά (μυθοπλασία).

Σάρωσε το Σώμα σου.
Εντόπισε και απελευθέρωσε την ένταση στο σώμα από το κεφάλι μέχρι το δάχτυλο. Πάρε μερικές στιγμές μέσα στην ημέρα για να ελέγξεις και να παρατηρήσεις τι σου λέει το σώμα σου. Αναπνέεις γρήγορα; Τεντώνεσαι συχνά; Πιάνεις διαρκώς το κινητό σου;

Η αναπνοή να είναι συνειδητή.
Αμέσως ηρεμείς και κερδίζεις τον έλεγχο. Κάνεις πέντε βαθιές αναπνοές από τη μύτη σας και έξω από το στόμα. Αν επιβραδύνεις την αναπνοή, αμέσως θα μειώσεις το άγχος. Η βαθιά αναπνοή βοηθά να απεμπλακείς από τη φοβερή, καταστροφική σκέψη. Όπως ο Gay Hendricks λέει πάντα: «Όταν αναπνέετε βαθιά, ο φόβος διαχέεται».

Μετακίνησε το σώμα σου.
Η άσκηση οποιασδήποτε μορφής κυκλοφορεί την ενέργεια σε ολόκληρο το σώμα και λειτουργεί σαν ένα διάλειμμα από την έντονη, ψυχική δραστηριότητα.

Επικοινώνησε και πες σε κάποιον τι αισθάνεσαι.
Βγάλε τις ανησυχίες από το στήθος και ζήτησε υποστήριξη από φίλους, οικογένεια ή ακόμα και κάποιον επαγγελματία προπονητή ή σύμβουλο. Κρατώντας τους φόβους μέσα σου, προκαλείς περισσότερο άγχος. Η σιωπή δεν είναι «φίλη» σου.

Ψάξε για τον… Θησαυρό.
Βρες ένα όνειρο, μια ιδέα ή ένα ταλέντο που ποτέ δεν κυνήγησες. Οι «χρυσές» ευκαιρίες εμφανίζονται συχνά στο χάος. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μετατρέψει την απώλεια μιας εργασίας σε μια «χρυσή» στιγμή για να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ