Κτηματολόγιο 2019: Ξεκινούν τη Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις για την Αθήνα


Κτηματολόγιο 2019: Τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά η προανάρτηση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που δηλώθηκαν κατά την κτηματογράφηση του Δήμου Αθηναίων.

Η διαδικασία δίνει στους πολίτες την ευκαιρία για έναν πρώτο έλεγχο των στοιχείων που είχαν δηλωθεί το 2008.

Ολη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του site της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», με τη χρήση των κωδικών του Τaxisnet και θα διαρκέσει δύο μήνες.

Ηδη ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα πρώτα e-mails και sms σε ιδιοκτήτες ακινήτων στα όρια του Δήμου Αθηναίων, που ειδοποιούν για την έναρξη της διαδικασίας προανάρτησης από την επόμενη εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-0 10.10.10 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio-athina.gr, ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας (Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου).

Η προανάρτηση στην Αθήνα θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου.

Στόχος της διαδικασίας της προανάρτησης, που δοκιμάζεται για πρώτη φορά, είναι να ενημερωθούν τα στοιχεία για τυχόν προφανή λάθη (λ.χ. ορθογραφικά) ή απλές αλλαγές (λ.χ. σε μια διεύθυνση, ένα e-mail, ένα τηλέφωνο), καθώς η βάση δεδομένων είναι ενήμερη για τις ιδιοκτησιακές αλλαγές από το 2008 έως σήμερα.

Μετά την ολοκλήρωση της προανάρτησης, θα εξεταστούν οι αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων που θα υποβληθούν και κατόπιν θα αναμορφωθούν οι κτηματολογικοί πίνακες, ώστε να αναρτηθούν.

Προαιρετική συμμετοχή

Η συμμετοχή στη διαδικασία της προανάρτησης δεν είναι υποχρεωτική.

Να σημειωθεί ότι στη φάση της προανάρτησης οι πολίτες διορθώνουν μόνο τα δικά τους στοιχεία.

Δεν μπορούν να δουν τυχόν «επικαλύψεις» (διεκδικήσεις άλλων), ούτε να υποβάλουν ενστάσεις. Το δικαίωμα αυτό θα έχουν μόνο κατά τη διαδικασία της ανάρτησης, η οποία θα ξεκινήσει τέσσερις μήνες μετά το τέλος της προανάρτησης.

Υπενθυμίζεται πώς η α΄ φάση κτηματογράφησης του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησε το 2008. Κατά τη φάση αυτή υποβλήθηκαν 833.000 δηλώσεις ιδιοκτησίας, που αφορούσαν 1.261.000 ενεργά ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Τα δικαιώματα αυτά κατανέμονται σε 726.000 ακίνητα, που βρίσκονται σε 65.300 οικόπεδα (γεωτεμάχια) τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 38.000 στρεμμάτων.

Προσοχή

1. Στην περίπτωση ιδιοκτησιών που δηλώσατε αλλά δεν παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική προανάρτηση, τότε είτε τα δικαιωματά σας δεν εντοπίστηκαν, ή τα στοιχεία που προσκομίσατε δεν κρίθηκαν επαρκή ή δεν έχετε καταβάλλει το απαιτούμενο πάγιο τέλος. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μεταβείτε στο γραφείο κτηματογράφησης προκειμένου να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειες σας ώστε τα δικαιωματα σας να συμπεριληφθούν στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες της Ανάρτηση

2. Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι στην κτηματολογική βάση της προανάρτησης, έχουν συμπεριληφθεί στοιχεία δικαιωμάτων που σας αφορούν, για τα οποία δεν έχετε υποβάλει δήλωση, αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την επεξεργασία άλλων στοιχείων που συλλέχθηκαν. Για τα δικαιώματα αυτά, εφόσον συνεχίζετε να είστε δικαιούχος, οφείλετε να υποβάλετε δήλωση του ν.2308/95, καταβάλλοντας και το προβλεπόμενο πάγιο τέλος, είτε στο γραφείο κτηματογράφησης Αθήνας, στα Ολυμπιακά ακίνητα Γαλατσίου, Λεωφ. Βεϊκου 137, 11146 Γαλάτσι, είτε ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr, μέσα από την εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ