Κονγκό: Παραστρατιωτικοί σκότωσαν επιδημιολόγο μέσα σε κέντρο θεραπείας του Έμπολα.

Τραγωδία στο Κονγκό με μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης να εισβάλλουν σε νοσοκομείο και να σκοτώνουν έναν επιδημιολόγο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ειδικότερα οι παραστρατιωτικοί στο Κονγκό εισέβαλαν σε νοσοκομείο όπου προσφέρονται φροντίδες σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έναν επιδημιολόγο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και τραυματίζοντας άλλους δύο ανθρώπους.

Οι τρεις δράστες ανήκαν σε τοπική παραστρατιωτική οργάνωση κι επιτέθηκαν στο νοσοκομείο στην Μπουτέμπο, μια από τις εστίες της δεύτερης χειρότερης επιδημίας του Έμπολα στην ιστορία, δήλωσε ο Πατρίκ Καμπάλε, αντιδήμαρχος της πόλης του Κονγκό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επιδημία πλέον εξαπλώνεται με τον πιο ταχύ ρυθμό από τη στιγμή που κηρύχθηκε, τον Αύγουστο του 2018, γεγονός που αποδίδεται σε σειρά επιθέσεων παραστρατιωτικών και άλλων, που αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τη διεθνή αντίδραση.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καμπάλε, οι δράστες της επίθεσης «αναγνωρίστηκαν» και είναι «αντάρτες Μάι-Μάι που απαιτούν να φύγουν οι απεσταλμένοι της διεθνούς κοινότητας στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης της επιδημίας του Έμπολα», στο Κονγκό.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχάνομ Γκαμπριέσους ανέφερε ότι ο γιατρός που έχασε τη ζωή του ήταν ο Ρίτσαρντ Μουζόκο, επιδημιολόγος από το Καμερούν.

«Η οικογένεια του ΠΟΥ έχασε έναν αγαπητό συνάδελφο στην επίθεση στην Μπουτέμπο, στη ΛΔ Κονγκό. Είμαστε αγανακτισμένοι για αυτή την επίθεση. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας δεν είναι στόχος», συμπλήρωσε.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ