Νέες προκλήσεις Ακάρ: Ζητάει να αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου


Δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με τις οποίες ζητά την αποστρατωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, φιλοξενούν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

«Παραβιάζονται οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου αλλά και οι Διεθνείς Συνθήκες με την παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Περιμένω ο Έλληνας συνάδελφός μου (σ.σ ο κ. Αποστολάκης), να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με αυτό αλλά και με άλλα ζητήματα, στο πλαίσιο της ειλικρινούς συνεργασίας και της καλής πίστης των σχέσεών μας».

Το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας προχώρησε σε μια απαράδεκτη και πέρα για πέρα προκλητική δήλωση κατά της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ο Ακάρ ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Με την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου παραβιάζονται ξεκάθαρα οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Στο πλαίσιο του δημιουργικού και ειλικρινούς διαλόγου και στο πλαίσιο των καλών σχέσεών μας περιμένω από τον Έλληνα ομόλογο μου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το ζήτημα αυτό, όπως και για άλλα ζητήματα», είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η δήλωση Ακάρ μεταδόθηκε ως «έκτακτη επικαιρότητα» στην Τουρκία και έχει προκαλέσει συζητήσεις στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας.

Ουσιαστικά, ο Χουλουσί Ακάρ θέτει το ζήτημα της πλήρους αποστρατικοποίησης των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου, την ώρα φυσικά που η Τουρκία διατηρεί παρανόμως στρατεύματα στην Κύπρο και προκαλεί καθημερινά με παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου.

Προφανώς οι Τούρκοι είναι σε πανικό και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μεταθέσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα και να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Η Δύση περιθωριοποιεί την Άγκυρα η οποία με σπασμοδικές κινήσεις επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Θυμίζουμε πως μόλις πριν από μερικές ημέρες σημειώθηκε νέα τουρκική πρόκληση με τουρκικά μαχητικά να παρενοχλούν ελικόπτερο Huey που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά από τη Ρόδο στη Μεγίστη (Καστελλόριζο).

Την προκλητική κίνηση της Άγκυρας επιχείρησαν να διαψεύσουν οι Τούρκοι ισχυριζόμενοι πως το περιστατικό ποτέ δεν έλαβε χώρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ