Ευρωεκλογές 2019 – Παναγιώτης Κουρουμπλής στο : Αμβρόσιος, Μαρινάκης, Κόκκαλης… Παπανδρέου. video


Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, βρέθηκε στο newsit.gr και συζήτησε για όλα με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ρωτήθηκε αρχικά γιατί αποφάσισε να κατέβει στην… αρένα για τις ευρωεκλογές, αποφασίζοντας να αφήσει μια σχεδόν σίγουρη επανεκλογή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, απαντώντας: «Από τα παιδικά μου χρόνια μου άρεσε το ρίσκο κύριε Ευαγγελάτο. Μου άρεσε να ανοίγω νέους δρόμους και για μένα και για ό, τι συμβόλιζε όλη η πορεία της ζωής μου από τα δέκα μου χρόνια, όταν έπρεπε να πάρω πολύ σημαντικές αποφάσεις: Αν θα υποταχθώ στην μοίρα, από ένα γεγονός που άλλαξε ριζικά την ζωή μου. Το ατύχημα που έχασα εντελώς το φως μου. Έπρεπε να νικήσω τη μοίρα μου σε ό, τι εμπόδια μου έθετε και να διεκδικήσω να είμαι αυτό που εγώ ήθελα«.

Και συνεχίζει: «Από εκείνη την εποχή πάντα επέλεγα δύσκολους δρόμους. Όταν μου το ζήτησε ο πρωθυπουργός, θέτοντάς μου διάφορους λόγους, το σκέφτηκα και του είπα ότι εάν είναι με λίστα δεν με ενδιαφέρει. Εάν είναι με σταυρό προτίμησης θα με ενδιέφερε γιατί ήταν μια πανελλαδική αναμέτρηση. Ο άλλος λόγος είναι πως κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, πρέπει να αφήνουμε χώρο σε νέους ανθρώπους». Παναγιώτης Κουρουμπλής ευρωεκλογέςΠαναγιώτης Κουρουμπλής ευρωεκλογέςΟ Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο στόχος του για τις ευρωεκλογές

Μιλώντας για τους στόχους του εάν πετύχει στις ευρωεκλογές, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χαρακτηρίζει την Ευρώπη ένα νέο περιβάλλον και τονίζει πως «το ζητούμενο στην Ευρώπη είναι εάν αυτή η Ευρώπη θα ακολουθήσει το δρόμο του υπνοβάτη, βλέποντας ότι πέφτει στο γκρεμό και δε μπορεί να κρατηθεί, ή θα χαράξει ένα δρόμο. Και φαίνεται ότι οι προοδευτικές δυνάμεις αντιλαμβάνονται ότι δεν κατέχει κανείς την μοναδική αλήθεια και πως όλοι μαζί μπορούμε να ανοίξουμε έναν νέο δρόμο».ΣΥΡΙΖΑ, Μαρινάκης, Κόκκαλης…

Στην συνέχεια, ο Νίκος Ευαγγελάτος αναφέρθηκε στον έντονο προεκλογικό χαρακτήρα που έχουν αυτές οι ευρωεκλογές, αφού πλησιάζουν και οι εθνικές εκλογές, βάζοντας στην ατζέντα της συνέντευξης την «καυτή» πολιτική επικαιρότητα, με τελευταίο «κρούσμα» την συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, στην οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως του «ζήτησε δανεικά».

Απαντώντας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε: «Έμαθα στη ζωή μου να μην είμαι ξερόλας. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο επιχειρηματία μια σκληρή διαμάχη. Δεν πιστεύω πως υπάρχει αυτή η υπόθεση όπως την θέτει η απέναντι πλευρά και ο πρωθυπουργός ήταν σαφής. Η κυβέρνηση και ξύλο έφαγε αρκετό και λάθη ενδεχομένως έχουν γίνει, αλλά σε τελική ανάλυση ποιος θα ήταν ο ωφελούμενος; Το κράτος. Για πρώτη φορά το κράτος θα έπαιρνε τόσα πολλά λεφτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία ήρθε χωρίς να έχει έλεγχο στα κανάλια», τονίζοντας ωστόσο για μια ακόμη φορά πως είναι αντίθετος στο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΣΚΑΪ.

Click4more: ΝΔ σε Μαξίμου: Ισχύουν αυτά που λέει ο κ. Μαρινάκης ή όχι;

Ακολούθως, η κουβέντα συνεχίστηκε με το ζήτημα της υποψηφιότητας του Πέτρου Κόκκαλη στις ευρωεκλογές και την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σχολίασε σχετικά: «Ο κ. Κόκκαλης έχει αποστασιοποιηθεί ακόμη κι από την οικογένειά του. Ήμουν στον Πειραιά δύο χρόνια υπουργός Ναυτιλίας και ποτέ δεν ήρθε να με δει για οποιοδήποτε επιχειρηματικό θέμα. Δεν τον ήξερα καν τον κ. Κόκκαλη. Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες κρίνονται από τον ελληνικό λαό. Είναι ένας συνυποψήφιος στις ευρωεκλογές και έχει μια πορεία».

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου ολόκληρη την συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον Νίκο ΕυαγγελάτοΠαναγιώτης Κουρουμπλής και Αμβρόσιος

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει και στην κόντρα που ξέσπασε μετά την συνάντηση που είχε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, η οποία παραλίγο να του κοστίσει την υποψηφιότητα για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Click4more: Η πρώτη συνάντηση Τσίπρα – Κουρουμπλή μετά το θέμα Αμβρόσιου

Ερωτηθείς για τις ακραίες, φασιστικές απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τονίζει: «Έχει ακραίες απόψεις τις οποίες έχουμε καταδικάσει και δημόσια. Γιατί δεν πιστεύω ότι η Ορθοδοξία έχει τέτοιες απόψεις. Συνεργάστηκα παλιά μαζί του για το ίδρυμα στο οποίο πήγα. Θεωρώ ότι η Ορθοδοξία είναι ένας μεγάλος και ιστορικός θεσμός για την πατρίδα, έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε δύσκολες στιγμές, αλλά όλοι είμαστε άνθρωποι, με τα λάθη, τις παραλείψεις μας, τις ακρότητές μας ενδεχομένως.

Τέλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέθεσε την άποψή του ως προς το τι θα είναι επιτυχία και τι αποτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που κάνουν κατά καιρούς την εμφάνισή τους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από το ’12 ξαφνικά έφτασε στο 27% από το 3%. Και μετά από δύο χρόνια 36%. Αυτός ο κόσμος δεν είναι οργανωμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μετριέται και εκδηλώνεται στις κάλπες. Ας κάνουν λίγη υπομονή κάποιοι. Εγώ θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος. Γιατί έχει κάνει πολύ σημαντικό έργο για τον τόπο», τονίζει χαρακτηριστικά.Δείτε όλη την συνέντευξη που παραχώρησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Νίκο Ευαγγελάτο και το newsit.gr

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ