Σε έξαρση επιδημία χολέρας στην Υεμένη – 2.500 κρούσματα κάθε μέρα.


Επιδημία χολέρας έχει ξεσπάσει στην εμπόλεμη Υεμένη καθώς τα ύποπτα κρούσματα καταγράφουν μεγάλη αύξηση φέτος και οι ΜΚΟ αδυνατούν να φθάσουν σε 40.000 από τους ασθενείς αυτούς, προειδοποίησε η Oxfam.

«Ο λαός της Υεμένης έχει ήδη υποστεί τη χειρότερη επιδημία χολέρας στην ιστορία», τόνισε ο Μουχσίν Σιντίκι, διευθυντής του παραρτήματος της Όξφαμ, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η οργάνωση.

«Εάν αφεθεί αυτή η επιδημία χολέρας να εξαπλωθεί εκ νέου απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας (…) αυτό θα αποτελέσει κηλίδα στη συνείδηση της ανθρωπότητας», συνέχισε απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα να εξασφαλίσει άμεσα την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ περίπου 195.000 ύποπτα κρούσματα έχουν καταγραφεί ήδη από την αρχή του 2019, ανάμεσά τους 38.000 σε περιοχές στις οποίες οι γιατροί δεν μπορούν να φτάσουν λόγω των εχθροπραξιών.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων του Μαρτίου αναφέρονταν περίπου 2.500 ύποπτα κρούσματα την ημέρα, δηλαδή αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τα 1.000 κρούσματα την ημέρα τον Φεβρουάριο», πρόσθεσε η Όξφαμ.

Μέχρι στιγμής φέτος ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων που έχει καταγραφεί και ο αριθμός των θανάτων από την επιδημία χολέρας είναι διπλάσιοι από ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σύμφωνα με τη ΜΚΟ. Από το 2016, η χολέρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 3.000 ανθρώπους στην Υεμένη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Όξφαμ προειδοποιεί ότι εάν συνεχίσουν να καταγράφονται κρούσματα με τον ίδιο ρυθμό την υπόλοιπη χρονιά, η επιδημία θα πάρει έκταση ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι το 2017 στην εμπόλεμη χώρα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ