Διακόσμησε τα πασχαλινά σου αυγά με την τεχνική του μεταξωτού υφάσματος


Εσύ πώς θα βάψεις φέτος τα πασχαλινά αυγά σου;

Για να μην ακολουθήσεις πάλι τους κλασσικούς τρόπους βαφής, σου έχουμε μια τεχνική που θα σ’ ενθουσιάσει. Η τεχνική του μεταξωτού υφάσματος είναι πολύ διαδεδομένη στον κόσμο της χειροτεχνίας.

Τι θα έλεγες λοιπόν να διακοσμήσεις με αυτό τον τρόπο μερικά από τα πασχαλινά αυγά που θα διακοσμήσουν το τραπέζι σου;

Όλα όσα θα χρειαστείς είναι ένα μεταξωτό ύφασμα της αρεσκείας σου (από μαντήλι, μαξιλαροθήκη, γραβάτα κλπ), ένα λευκό ύφασμα, λίγο ζεστό νερό και λευκό ξύδι.

Καθώς το αυγό εμποτίζεται με το ζεστό νερό και το ξύδι, οι βαφές του υφάσματος – και συνεπώς τα μοτίβα του – αποτυπώνονται πάνω στην επιφάνεια του κελύφους των αυγών. Αυτή η μέθοδος χρωματισμού των αυγών έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη αναστάτωση και λιγότερα ατυχήματα κατά το βάψιμο.

Αυτός τρόπος αποτελεί και μια καλή ιδέα για ανακύκλωση παλιών υφασμάτων. Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία, έλεγξε την εσωτερική ετικέτα του μεταξωτού (πρέπει να είναι 100% μετάξι). Αυτά τα αυγά καλό θα είναι να τα χρησιμοποιήσεις ως διακοσμητικά στο τραπέζι σου και όχι προς βρώση.

Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Βήμα 1

Κόψε το μεταξωτό ύφασμα προκειμένου να μπορείς να «φυλακίσεις» μέσα το αυγό.

Βήμα 2

Κλείσε το αυγό και το ύφασμα με ένα λαστιχάκι καλά.

Βήμα 3

Τοποθέτησε το αυγό που έχεις κλείσει με ύφασμα, σε ένα κομμάτι από λευκό πανί. Κλείσε καλά με ένα άλλο λαστιχάκι.

Βήμα 4

Τοποθέτησε τα τυλιγμένα αυγά σου σ’ γυάλινο δοχείο ή μια κατσαρόλα. Γεμίστε το δοχείο με αρκετό νερό για να τα καλύψει εντελώς. Πρόσθεσε τρεις κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι. Ζέστανε το νερό και όταν αρχίσει να βράζει, κατέβασέ το από την φωτιά και άφησε τ’ αυγά μέσα στην κατσαρόλα να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Αφαίρεσε τα αυγά από το νερό και άφησέ τα να κρυώσουν.

Βήμα 5

Ξετύλιξε το κάθε αυγό από τα υφάσματα για να αποκαλυφθεί το σχέδιό του. (Προαιρετικά: Για γυαλιστερό φινίρισμα στα αυγά σου, σκούπισέ τα ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και ένα πανί.)


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ