Οι φιέστες του ΠΑΟΚ – Όταν η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο… πόδι (vids)


Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Λεβαδειακό και του αρκεί ένας βαθμός έτσι ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από 34 χρόνια

Οι ιθύνοντες του “δικέφαλου του Βορρά” έχουν ετοιμάσει μια φαντασμαγορική φιέστα, με σκοπό να προκαλέσουν πολλά συναισθήματα στους φίλους της ομάδας που θα κατακλύσουν την Τούμπα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ετοιμάσει τα πάντα και το μόνο που μένει είναι το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Λεβαδειακό, για να χριστεί η ομάδα για τρίτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ποδόσφαιρο και να.. ανέβει στην κορυφή μετά από 34 χρόνια.

Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει περαστεί το.. μήνυμα προς κάθε πλευρά, να μην υπάρξει η παραμικρή είσοδος οπαδού μέσα στο γήπεδο. Οι Θεσσαλονικείς έχουν στήσει ένα φαντασμαγορικό σκηνικό , το οποίο επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Οι πυρσοί θα ανάψουν, η νύχτα.. θα γίνει μέρα και στο τέλος θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος γύρος του θριάμβου. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, μέρος στο μεγάλο πάρτι που θα στηθεί θα πάρουν και οι δύο ομάδες που στο παρελθόν έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Αυτές του 1976 και του 1985.

Πέρα από τις κατακτήσεις τίτλων, ο ΠΑΟΚ θέλει να… καλομάθει τους φίλους της ομάδας με τη συγκεκριμένη φιέστα. Άλλωστε, ο “δικέφαλος του Βορρά” έχει τη δική του ιστορία στο να γιορτάζει τους τίτλους του.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το 1976 το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του έχοντας 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 μόλις ήττες. Ο “δικέφαλος του Βορρά” νίκησε στις 2 Μαΐου εκείνου του έτους την ΑΕΚ στην Τούμπα, σκοράροντας στο 89′ με τον Νέτο Γκουερίνο, αποτέλεσμα που “σφράγισε”αυτόν τον ιστορικό τίτλο.

Τα όσα ακολούθησαν … δύσκολα περιγράφονται! Ο Γκουερίνο σκαρφάλωσε στα κάγκελα της Θύρας 4 για να πανηγυρίσει μαζί με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν χαράχτηκαν για πάντα σε όσους τις έζησαν από κοντά.

Το δεύτερο “Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές” ακούστηκε πριν από 34 χρόνια, με την φιέστα που στήθηκε για τους πρωταθλητές να είναι εντυπωσιακή, σε μια κατάμεστη Τούμπα.

Η… γιορτή του “δικέφαλου του Βορρά” στήθηκε μετά το ισόπαλο 1-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα στην Τούμπα (ρεκόρ 11-4-0), ενώ εκτός έδρας το ρεκόρ του ήταν 8-4-3.

Οι φιέστες για το Κύπελλο Ελλάδας

Ανάλογα “πάρτι” στήθηκαν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και μετά από κατακτήσεις Κυπέλλου Ελλάδας. Τελικό σημείο… συνάντησης ήταν κάθε φορά ο Λευκός Πύργος.

Στη μνήμη όλως έχουν μείνει οι πανηγυρισμοί μετά το 4-2 επί του Ολυμπιακού (2001), αυτοί μετά τη νίκη επί του Άρη στον τελικό της Τούμπας (2003), αλλά και αυτοί για τις κούπες που κατακτήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια κόντρα στην ΑΕΚ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ