Uber: Γυναίκες οδηγοί, γυναίκες επιβάτες στη Σαουδική Αραβία


Οι γυναίκες με γυναίκες. Αυτή είναι η επιθυμία των συνεργάτιδων της Uber στη Σαουδική Αραβία.

Του Γιάννη Σκουφή

Την είδηση ανέδειξε το CNN Business το οποίο αναφέρει πως η Uber πρόσθεσε μία νέα επιλογή στην εφαρμογή της αποκλειστικά και μόνο για την Σαουδική Αραβία. Η οποία προήλθε έπειτα από τη διεξαγωγή μιας τοπικής έρευνας, που σύμφωνα με τα αποτελέσματά της η πλειονότητα των οδηγών γυναικών της Uber ενδιαφερόντουσαν μόνο για την μετακίνηση επιβατών ιδίου φύλου.

«Αυτή η νέα επιλογή θα ανοίξει νέες πόρτες και ευκαιρίες για τις γυναίκες οδηγούς που συνεργάζονται με την Uber και είναι απόλυτα κατανοητή σύμφωνα με τις τοπικούς πολιτιστικούς κανόνες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Uber Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, Abdellatif Waked.

Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε μέχρι πέρυσι στο καλοκαίρι οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία δεν είχαν καν το δικαίωμα να οδηγούν! Η απελευθέρωση της οδήγησης για τις γυναίκες σήμανε μια συνέχεια άλλων μεγάλων αλλαγών για την κοινωνία της πιο αυστηρής χώρας στον κόσμο, όπως η επιστροφή των κινηματογράφων (κλειστοί από το 1980), η απελευθέρωση των συναυλιών και το ενδεχόμενο ανοίγματος των γηπέδων για την παρουσία των γυναικών.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Uber δεν έχει την πρόθεση να υπάρχει παρόμοια επιλογή σε άλλες αγορές που δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο και αυτό παρόλο που αναζητούνται τρόποι για ασφαλέστερες υπηρεσίες μετά από μια σειρά περιστατικών που συνέβησαν πρόσφατα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ