“Gazzetta dello Sport”: “Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ του γιου του Λουτσέσκου”


Η παγκοσμίου φήμης «Gazzetta dello sport» αναφέρθηκε στην επιστροφή του ΠΑΟΚ στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια, έχοντας στο… τιμόνι του τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο… θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 34 χρόνια «σφραγίζοντας» το πρωτάθλημα μετά το 5-0 επί του Λεβαδειακού- θέμα που απασχόλησε και τα ξένα Μέσα.

Η «Gazzetta dello Sport» έκανε ξεχωριστή αναφορά μέσω της ιστοσελίδας της, τονίζοντας πως στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά» βρίσκεται ο γιος του Μιρτσέα Λουτσέσκου, Ραζβάν.

«Ο ΠΑΟΚ του γιου του Λουτσέσκου πρωταθλητής Ελλάδας μετά από 34 χρόνια. Τρίτος τίτλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης χάρη στο 5-0 επί του Λεβαδειακού. Διακόπηκε η κυριαρχία των ομάδων της Αθήνας που κρατούσε από το 1988», τόνισε αρχικά το ιταλικό Μέσο.

Η «Gazzetta dello Sport» ανέφερε στη συνέχεια: «Με τον τίτλο αυτό ο ΠΑΟΚ διέκοψε την κυριαρχία των ομάδων της Αθήνας (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ) που κρατούσε από το 1988, με την τελευταία ομάδα πλην Αθήνας που πήρε τίτλο να είναι η ΑΕΛ.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατακτούσε το πρωτάθλημα από τη σεζόν 1984-85. Μετά από 34 χρόνια, ο ήρωας είναι ο τεχνικός Ραζβάν Λουτσέσκου, γιου του πιο γνωστού Λουτσέσκου, του μπαμπά Μιρτσέα.

Ο Λουτσέσκου Τζούνιορ έχει παίξει επίσης στην Ιταλία, στην Κρέμα, πριν γίνει προπονητής. Σήμερα κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα ως προπονητής, ενώ πέρυσι πήρε το Κύπελλο.

Τρεις Ιταλοί βρίσκονται στο επιτελείο του: οι βοηθοί Ντιέγκο Λόνγκο και Κριστιάνο Μπάτσι και ο γυμναστής Ματέο Σπαταφόρα.

Στο ρόστερ του υπάρχουν μερικοί παλιοί γνωστοί του ιταλικού ποδοσφαίρου: ο κεντρικός αμυντικός Τόσκα, ο μεσοεπιθετικός Ελ Καντουρί, ο αμυντικός Χοσέ Άνχελ Κρέσπο.

Ο τίτλος κατακτήθηκε μάλιστα από τον ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι τον Ιανουάριο πούλησε το αστέρι του, τον επιθετικό Πρίγιοβιτς (9 γκολ σε 13 ματς στο πρώτο μισό της σεζόν) στην Αλ Ιτιχάντ».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ