Το πιο πορτοκαλένιο νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού!

Υλικά

260 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

150 gr ζάχαρη

100 ml χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

150 ml νερό

60 ml ελαιόλαδο

Ελάχιστο αλάτι (μια τσιμπιά…)

Περίπου 2οο gr μαρμελάδα πορτοκαλιού

 

Για το γαρνίρισμα

1 πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους ,

100gr ζάχαρη

60 ml νερό

Εναλλακτικά, 8-10 κομμάτια γλυκό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε ένα πορτοκάλι για 3 φορές από 5 λεπτά κάθε φορά, αλλάζοντας το νερό και βάζοντάς το σε κρύο νερό κάθε φορά. Μόλις κρυώσει όσο για να μπορούμε να το πιάσουμε, το κόβουμε σε φέτες.Βάζουμε τις φέτες με τα 100 gr ζάχαρη και τα 60 ml νερό να βράσουν και μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .

Απλώνουμε το γλυκό σε φόρμα με διάμετρο 20- 22 cm σε μικρή μακρόστενη φόρμα. Ανάλογα με το σχήμα της αφήνουμε ολόκληρες τις φέτες του πορτοκαλιού ή τις κόβουμε στα δύο.Σε μπολ ανάμειξης χτυπάμε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη, και προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα χυλό εντελώς λείο.Περιχύνουμε με το χυλό το γλυκό στη φόρμα και τη βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε το γλυκό για 45 ως 50 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά του.Το βγάζουμε, το αφήνουμε στη φόρμα 10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε δίσκο ή σε πιατέλα. Όταν κρυώσει εντελώς το χωρίζουμε στα δύο.Αποσπούμε προσεκτικά το πάνω μέρος και απλώνουμε στο κάτω την μαρμελάδα. Σκεπάζουμε ξανά και σερβίρουμε.servingsΓια 12 μερίδεςcook

Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal22512%
Λιπαρά5,3g7,2%
Κορεσμένα λιπαρά0,75g3,8%
Νάτριο0,65g27%
Φυτικές Ίνες1g2,5%της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (2.000 kcal)

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here