«Αθώο» Audi TT RS καταδικάζει Porsche 911 Turbo S (+video)


Tο Audi TT RS σε εργοστασιακή μορφή, προσφέρει επιδόσεις επιπέδου υπεραυτοκινήτου: 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ. και τελική που μπορεί να αγγίξει τα 290 χλμ./ώρα, σε περίπτωση που αφαιρεθεί ο ηλεκτρονικός περιοριστής των 250 χλμ./ώρα. Από εμφανισιακής πλευράς ξεχωρίζει χάρις στις 19αρες ζάντες αλουμινίου και την ευμεγέθη αεροτομή στο πίσω μέρος. Θα περίμενε κανείς ένα βελτιωμένο, να διαθέτει ακόμα περισσότερο αγωνιστική εμφάνιση. Φευ.

Το συγκεκριμένο TT RS δεν φέρει ούτε τις 19αρες, ούτε το spoiler. Με την πρώτη ματιά άνετα μπορεί κάποιος να το μπερδέψει με το TTS, ή ακόμα και ΤΤ 1.8 TFSI εξοπλισμένο με το πακέτο S Line. Την μεγάλη διαφορά κάνουν, αναμφισβήτητα, οι 18αρες ζάντες αλουμινίου και η προαναφερθείσα έλλειψη της αεροτομής. Κι όμως, το κόκκινο κουπέ από το Ίνγκολσταντ είναι τόσο ισχυρό που κάνει ακόμα και βελτιωμένη Porsche 911 Turbo S να «ψάχνεται».

Κάτω από το καπό, η APR έχει τοποθετήσει την τουρμπίνα TTE700 Hybrid μαζί με το intercooler της, αλλά και μπεκ υψηλής παροχής, μεγαλύτερη αντλία βενζίνης και νέο εγκέφαλο. Το τελικό αποτέλεσμα προκαλεί σοκ και δέος, καθώς το TT RS των Άγγλων αποδίδει 740 ίππους! Η τεράστια ισχύς δε, μεταφέρεται στο οδόστρωμα μέσω αγωνιστικών ελαστικών της Hoosier, ειδικά εξελιγμένων για dragster. Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε χρόνους 9,7-9,8 δλ. για το 400αρι, όπως βίωσε στο «πετσί» της μια βελτιωμένη Porsche 911 Turbo S.

{loadposition srp}


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ