Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους οι δύο ποινικολόγοι, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος

Στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιβλήθηκε εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον Θεόδωρο Παναγόπουλο αφορά μόνον στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Νωρίτερα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, χαρακτήρισε στην απολογία του «αδιανόητη» την κατηγορία της ένταξης του σε εγκληματική οργάνωση αντικρούοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις και αρνούμενος το σύνολο των κατηγοριών.

Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος σχετικά με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι αναγορεύεται σε αξιόπιστο μάρτυρα ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές από τα δικαστήρια, μία για την υπόθεση της Energa και μία για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Οσο για τις καταθέσεις δικηγόρων που κάνουν λόγο, ότι ο ίδιος (ο Λυκουρέζος) ζήτησε χρήματα από τον Φλώρο για να βελτιώσει τη στάση του απέναντί του ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, στο υπόμνημα του ο γνωστός ποινικολόγος, αναφέρει, ότι τα λεγόμενά τους βασίζονται σε επίκληση διηγήσεων του αείμνηστου Μιχάλη Ζαφειρόπουλος, ο οποίος δεν ζει πια για να τα επιβεβαιώσει.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, ανέφερε στο πολυσέλιδο υπόμνημά του ότι η κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας.

«Ουδεμία γνωριμία, σχέση ή επαφή είχα ποτέ με τα αναφερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πλην των συναδέλφων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Γεώργιου Αντωνόπουλου και του Λεκοσάι που επισκέφθηκα χάριν εξυπηρέτησης συναδέλφου μια φορά στις φυλακές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν και όλοι φέρονται να γνωρίζουν εδώ και 5 χρόνια τις φερόμενες ως οικονομικές αξιώσεις μου, κανείς εξ αυτών δεν τις είχε καταγγείλει στις αρχές στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας», επεσήμανε με νόημα στο υπόμνημά του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ