Νάπολη: Πέρασαν το Πάσχα στο καμπαναριό εκκλησίας – Ο σοβαρός λόγος που το έκαναν

Στο καμπαναριό εκκλησίας στη Νάπολη της Ιταλίας πέρασαν το Πάσχα δύο απολυμένοι εργαζόμενοι που αξιώνουν αλλαγές στο εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα.

Οι δύο πρώην εργαζόμενοι ανέβηκαν πάνω στο καμπαναριό της εκκλησίας του Κάρμινε στην πλατεία Μερκάτο στη Νάπολη.

Εργάζονταν στην εταιρεία FiatCryshlerAutomobiles (FCA) του Πομιλιάνο, από όπου απολύθηκαν το 2014 και διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο επειδή, εξαιτίας μίας τεχνικής πρόβλεψης, δεν προβλέπεται να λαμβάνουν το εγγυημένο κοινωνικό επίδομα.

Οι δύο πρώην εργαζόμενοι πέρασαν και τη νύκτα στο καμπαναριό και συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους.

Οι Μίμο Μινιάνο και Μάρκο Κουζάνο, ύψωσαν από το καμπαναριό του ναού και μία επιγραφή που έγραφε: «Εγγυημένο κοινωνικό επίδομα για τους απολυμένους δεν υπάρχει». Στο σημείο συγκεντρώθηκαν και πολλοί άλλοι απολυμένοι, ή άνεργοι, που διαμαρτύρονταν για την πολιτική της χορήγησης του επιδόματος, που αποτελούσε την προεκλογική ‘σημαία’ του κόμματος των Πέντε Αστέρων και η αμφιλεγόμενη μέθοδος και τα κριτήρια της καταβολής του έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις.Νάπολη: Πώς έφτασαν στα άκρα

Οι δύο απολυμένοι, λόγω του γεγονότων ότι είχαν προεισπράξει μισθούς –τους οποίους μετά την απόλυση όμως είχαν επιστρέψει στην εταιρεία– φαίνεται να μην πληρούν τα κριτήρια για την ένταξή τους στο κοινωνικό αυτό μέτρο.

Όπως τονίζει ο Μινιόνε, “δεν βρισκόμαστε εδώ νηστικοί και άγρυπνοι, έκθετοι στην υγρασία και τον αέρα της νύχτας για μία προσωπική υπόθεση. Εάν ο πρόεδρος του γραφείου κοινωνικών υπηρεσιών κι επιδομάτων (Inps) πιστεύει πως θα επιλύσει το πρόβλημα δίνοντάς μας δύο δεκάρες από το επίδομα κάνει λάθος. Η μάχη μας είναι πολιτική και ξεπερνά το προσωπικό επίπεδο. Εμείς πιστεύουμε πως η νομοθεσία για το κοινωνικό επίδομα θα πρέπει να τροποποιηθεί και θα πρέπει να περιλαμβάνει μέτρο για την προστασία των απολυμένων”.Τι ζητούν

“Ζητούμε να περιληφθεί το κοινωνικό επίδομα ως εγγύηση για όποιον απολύεται στο πλαίσιο πολιτικο-συνδικαλιστικών αντιποίνων όπως είναι η δική μας περίπτωση. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αναμένουν δικαστικές αποφάσεις δεκαετούς διάρκειας για να δικαιωθούν χωρίς να έχουν εισοδήματα”, προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Inps Πασκουάλε Τριντίκο δήλωσε πως ήλθε σε επαφή με τον τοπικό διευθυντή της υπηρεσίας στη Νάπολη κι έκλεισε μαζί του συνάντηση για αύριο (σ.σ. Μεγάλη Τρίτη 23.4.2019) το απόγευμα προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα και συνάμα κάλεσε τους δύο πρώην εργαζόμενους να σταματήσουν τη διαμαρτυρία τους. Κάτι που ο Μινιάνο το απέκλεισε, τονίζοντας “πως εμείς δεν δεχόμαστε χάρες”.

Εν αναμονή της συνάντησης, οι εκφράσεις συμπαράστασης στους δύο διαμαρτυρόμενους πολλαπλασιάζονται: ο γνωστός μουσικός Ντανίλο Σέπε ανακοίνωσε: “θα βρίσκομαι εδώ στην πλατεία, για να παίξω μουσική”.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here