Τι είναι “Το σπίτι του αθλητή” και πως δημιουργήθηκε;


Οι οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες που βιώνουν οι αθλητές, η καθημερινή μάχη στα ταπί, τις πισίνες, τα γήπεδα, οδήγησαν μια παρέα νέων στην απόφαση να δημιουργήσουν “Το Σπίτι του Αθλητή”.

Η αρχική ιδέα ήταν του πρωταθλητή πάλης Κώστα Βουρδάνου, ενώ πολύ σύντομα την ασπάστηκαν και άλλοι αθλητές, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη του σκοπού. Και κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να υλοποιήσουν το όραμά τους.

Ο σύλλογος “Το Σπίτι του Αθλητή” έχει ως μοναδικό στόχο τη βοήθεια, οικονομική και μη, αθλητών που τη χρειάζονται πραγματικά. Στο πλαίσιο των ενεργειών του, αναζητεί πρόσωπα αλλά και εταιρείες που επιθυμούν να βοηθήσουν τους Έλληνες αθλητές να φέρουν ρεκόρ και διακρίσεις για τη χώρα μας.

«Το Σπίτι του Αθλητή» έχει ως βάση της την κοινωνική προσφορά στον χώρο του αθλητισμού.

Ο Σύλλογος θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των αθλητών, εκπροσώπους όλων των αθλημάτων, διαδεδομένων στο ευρύ κοινό αλλά και μη, είτε έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση είτε όχι. Ιδιαιτέρως, τάσσεται στο πλευρό εκείνων που χρειάζονται υποστήριξη, οικονομική αλλά και όχι μόνο καθώς επιτελεί έργο κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Είναι επίσης και στο πλευρό των αθλητών εκείνων που βρέθηκαν στο περιθώριο, στην αφάνεια παρά τη σημαντική τους προσφορά στα αθλητικά δρώμενα και θα συμβάλλει στην προβολή του έργου τους αλλά και στην υποστήριξη τους.

Σημαντική είναι επίσης η συνεργασία με άλλους αθλητικούς οργανισμούς, φύσεως παρόμοιας του «Σπιτιού» αλλά και απλά σωματεία ή οργανώσεις, προς προώθηση των συμφερόντων ειδικών κατηγοριών αθλητών αλλά και υποστήριξη οργανωμένων αθλητικών σωματείων και οργανώσεων.

Το «Σπίτι του Αθλητή» έχει ως αντικείμενο της δράσης του, ως τελικό του στόχο, τη συνεχή του παρουσία στο πλευρό των αθλητών, σε καλές αλλά και κυρίως στις δύσκολες στιγμές τους.

Παλιοί και νέοι Έλληνες αθλητές, εν ενεργεία και μη, αποκτούν το δικό τους «Σπίτι», ακόμα και για τις στιγμές που τα φώτα της δημοσιότητας θα έχουν σβήσει για πάντα για εκείνους. Η αθλητική ιστορία που χάραξαν θα υπάρχει πάντα στις καρδιές όλων μας, οι στιγμές συγκίνησης και θεάματος, οι στιγμές παράδοσης μαθημάτων ομαδικού πνεύματος και προσπάθειας αλλά και επιμονής.

Τι είναι το Σπίτι του Αθλητή;

«Το Σπίτι του Αθλητή» είναι ένας Σύλλογος που έχει ως βάση την κοινωνική προσφορά στο χώρο του Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, τάσσεται στο πλευρό όσων αθλητών χρειάζονται υποστήριξη, οικονομική και όχι μόνο, ανεξαρτήτως αθλήματος είτε βρίσκονται σε ενεργό δράση είτε όχι.

Ποιος ο στόχος του Συλλόγου;

«Το Σπίτι του Αθλητή» έχει ως στόχο τη συνεχή του παρουσία στο πλευρό των αθλητών σε καλές αλλά και κυρίως στις δύσκολες στιγμές τους.

Ποια τα κριτήρια των αθλητών για να παρέχουμε βοήθεια;

Τα κριτήρια είναι:

1) από το βιογραφικό τους να αποδεικνύεται ότι είναι υψηλού επιπέδου ή να κατατάσσονται στα ταλέντα.
2) Να υπάρχει πραγματική οικονομική αδυναμία των ιδίων και των οικογενειών τους.
3) Να είναι εγεγγραμμένοι φίλοι στο Σπίτι του Αθλητή.

Από πού προέρχεται η οικονομική στήριξη των αθλητών;

Το έργο του Συλλόγου στηρίζεται κυρίως από δωρεές-χορηγίες που προσφέρουν ιδιώτες, εταιρίες και οργανισμοί. Επίσης από την συνδρομή των φίλων καθώς και από τα έσοδα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Σύλλογος ή άλλοι για λογαριασμό μας.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του αθλητή απέναντι στο σύλλογό μας σε περίπτωση που λάβει χορηγία;

Οι αθλητές που θα λάβουν βοήθεια από το σπίτι του αθλητή υποχρεούνται να υπογράψουν σύμβαση χορηγίας.

Πώς γίνομαι φίλος στο Σπίτι του Αθλητή;

Αν το έργο του Συλλόγου μας σας ενδιαφέρει και θέλετε να το ενισχύσετε μπορείτε και εσείς να προσφέρετε. Γίνετε φίλος τώρα, με ετήσια συνδρομή 20 Ευρώ.

Τι προσφέρει το Σπίτι του Αθλητή στους φίλους του;

Οι συνεργάτες μας, παρέχουν εκπτώσεις και προσφορές στους εγγεγραμμένους φίλους του Συλλόγου.

E-mail: [email protected]

Facebook – Instagram – Youtube


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ