Ποιος θα έλεγε «όχι» στο Hyundai Sonata N;


To νέο Sonata έχει προκαλέσει διθυραμβικά σχόλια με την εντυπωσιακή του σχεδίαση, ενώ ακόμα περισσότερη κουβέντα γίνεται από την στιγμή που η Hyundai φανέρωσε πως μια «καυτή» έκδοση Ν δεν αποκλείεται να ακολουθήσει. Ο γνωστός ψηφιακός σχεδιαστής, X-Tomi, μας ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη με την πρότασή του για το πιθανολογούμενο 4ο μέλος -προς το παρόν- της οικογένειας Ν.

Σε αυτό παρατηρούμε το χαρακτηριστικό γκρι χρώμα, τις μεγαλύτερες πλευρικές εισαγωγές στον εμπρός προφυλακτήρα και το κόκκινο σιρίτι στο splitter, το οποίο συνεχίζει στα πλαϊνά spoiler και λογικά στον διαχύτη, αν και δεν φαίνεται από την μια εικόνα που δημοσίευσε ο X-Tomi. Οι 19αρες ζάντες αλουμινίου δεν θα μπορούσαν να λείπουν, ούτε φυσικά η μειωμένη απόσταση από το έδαφος. Από εμφάνιση, λοιπόν, είμαστε καλυμμένοι.

Κάτω από αυτή τώρα, οι προσδοκίες είναι ακόμα μεγαλύτερες. Καθαρόαιμη έκδοση Ν μπορεί να μην έχει επικυρωθεί ακόμα, κάτι που δεν ισχύει για την σπορτίβ N Line. Η οποία στο Sonata θα διαθέτει, σύμφωνα με τους Κορεάτους, 275 ίππους – κατά πάσα πιθανότητα από τον κλασικό 2λιτρο T-GDI του i30 N, αν και δεν αποκλείεται η εξέλιξη ενός νέου υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ, 2.5 λίτρων. Οπότε ενδεχόμενο Sonata N να προσεγγίζει -ακόμα και να ξεπερνά- την περιοχή των 300 αλόγων! Προς το παρόν η γκάμα απαρτίζεται από τον 1.6 T-GDI των 180 ίππων και τον 2.5αρη ατμοσφαιρικό των 190 ίππων. Η υπερτροφοδότηση αυτού του μοτέρ πιθανολογείται, με την κορυφαία του μορφή να δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς των Sonata N Line και N – σε περίπτωση που δεν προκριθεί η επιλογή του 2.0 T-GDI. Περισσότερα νέα θα έχουμε εντός του έτους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ