Στέλιος Κυμπουρόπουλος: «Μικρότητα του Πολάκη να ανεβάσει το ΦΕΚ»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, απάντησε στις βολές που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Κυμπουρόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην διαδικασία που ακολουθήθηκε για να προσληφθεί στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα είπε: «Είναι μικρότητα να ανεβεί το ΦΕΚ. Ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα».

Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, που να προφέρει «υπηρεσίες για όλους, για όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους εργαλεία, τις δικές τους δυνάμεις για να μπορούν να κάνουν την εργασία τους, την οικογένειά τους, να έχουν το σπιτικό τους, να κάνουν τα ταξίδια τους, να κυκλοφορήσουν σε ένα κράτος και να έχουν την προσβασιμότητα σε υπηρεσίες, δομές υγείας, εκπαίδευση. Η προσβασιμότητα δεν είναι μια θέση σε ένα νοσοκομείο, η προσβασιμότητα είναι παντού και αυτό απουσιάζει».

Παράλληλα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής – που έχει βρεθεί στο επίκεντρο μίας αντιπαράθεσης μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τη στάση του Παύλου Πολάκη απέναντί του – αναφέρθηκε σε μερικές από τις προσωπικές του «νίκες», για τις οποίες δεν είχε μιλήσει ξανά στο παρελθόν.

«Όταν πέρασα στην Ιατρική Σχολή η προσβασιμότητα των κτηρίων ήταν ένα 15%, έτρεχα σε τεχνικές υπηρεσίες, στον πρόεδρο της σχολής για να μπορέσω να κάνω πιο προσβάσιμη τη σχολή. Όταν έφυγα από τη σχολή, η σχολή είχε γίνει με δικιά μου παρέμβαση ένα 85% προσβάσιμη. Αυτό θέλει κόπο, χρόνο και ξόδεμα του δικού μου ελεύθερου χρόνου για να κάνω κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Αυτά δεν τα ξέρει κανένας, τα λέω γιατί είναι μια πορεία η οποία είναι πολύ μικρή σταγόνα το ΦΕΚ που ανέβηκε και αυτό δεν είναι ντροπή, είναι άδικο γιατί χάνουμε την ουσία. Η ουσία είναι αλλαγή και η ουσία είναι να φτιάξουμε τα πράγματα έτσι ώστε να είναι λειτουργικά και προσβάσιμα».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ