Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: Ρατσιστική η δήλωση Πολάκη – Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη


Οργισμένη ήταν η αντίδραση της ΕΣΑμεΑ για την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) μετά την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Η ΕΣΑμεΑ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την δήλωση Πολάκη και «ρατσιστική» τη συμπεριφορά του απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ

Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παύλου Πολάκη σχετικά με τα μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία που έχουν θεσπιστεί στη χώρα βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία. Η ΕΣΑμεΑ προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για αυτό το θέμα.Κάλυψη Τσίπρα στον Πολάκη

Πλήρη κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό του Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μετά την επίθεση που εξεπέλυσε στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο παρείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας -με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης– μίλησε για πρωτοφανή επικοινωνιακό αντιπερισπασμό από τη ΝΔ. «Μια ημέρα μετά την δημόσια πρόσκλησή μου και αντί να μιλήσει για τα κρίσιμα εθνικά θέματα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον αντιπερισπασμό που αναδεικνύει ότι είναι σε πανικό και για να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα».

Και συνέχισε: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα καταθέσει μετά το Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν υπουργό της κυβέρνησης. Επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό αν είναι ευγενής ή αγενής αφού κατάγεται από τα Σφακιά και λόγω καταγωγής γνωρίζει το ύφος το αψύ των Σφακιανών».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Εμείς δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης θα μετατρέψω την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση».

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ