Θαύμα: Γυναίκα ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια


Μια γυναίκα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνήλθε από το κώμα στο οποίο βρισκόταν τα τελευταία 27 χρόνια.

 

Το 1991, η 32χρονη τότε Munira Abdulla ενεπλάκη σε τροχαίο, το οποίο της προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Η γυναίκα πήγαινε μαζί με τον γαμπρό της να πάρει το γιο της από το σχολείο όταν το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε με ένα λεωφορείο. Ο γιος της, Omar Webair, ο οποίος ήταν τότε τεσσάρων ετών, καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου αλλά βγήκε αλώβητος, καθώς η μητέρα του τον έσφιξε στην αγκαλιά της για να τον προστατεύσει.

Η Munira Abdulla έκτοτε είχε πέσει σε κώμα αλλά πέρυσι, στο γερμανικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, έζησε «το θαύμα» και συνήλθε.

«Με αγκάλιασε για να με προστατεύσει»

«Ποτέ δεν την εγκατέλειψα επειδή είχα πάντα την αίσθηση ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσει», δήλωσε ο Ομάρ σε συνέντευξη του. «Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία της μητέρας μου είναι για να πω στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάλογη θέση να μη χάνουν την ελπίδα τους. Μην τους θεωρείτε νεκρούς όταν βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση» πρόσθεσε.

«Η μητέρα μου καθόταν μαζί μου στο πίσω κάθισμα. Όταν είδε τη σύγκρουση να έρχεται, με αγκάλιασε για να με προστατεύσει από το χτύπημα», καταλήγει ο Omar.

Ο Γολγοθάς της Munira Abdulla

Η Munira Abdulla μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αργότερα στο Λονδίνο, όπου δηλώθηκε σε κωματώδη κατάσταση. Η 32χρονη δεν ανταποκρινόταν, αλλά μπορούσε να αισθανθεί πόνο.

Στη συνέχεια επέστρεψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φιλοξενήθηκε σε διάφορες ιατρικές εγκαταστάσεις. Έμεινε εκεί για μερικά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έκανε φυσιοθεραπείες για να μην αποδυναμωθούν οι μύες της από την έλλειψη κίνησης.

Το 2017, δόθηκε στην οικογένεια μια χορηγία από τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι και η μητέρα του Omar μεταφέρθηκε στη Γερμανία. Εκεί, υποβλήθηκε σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις και έλαβε αγωγή για τη βελτίωση της κατάστασής της.

Ένα χρόνο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Γερμανίας, ο γιος της Munira Abdulla είχε έναν διαπληκτισμό πάνω από το κρεβάτι της μητέρας του, κάτι που φέρεται να την «ξύπνησε».

«Υπήρξε μια παρεξήγησε στο δωμάτιο και ένιωσε ότι κινδύνευα, γεγονός που της προκάλεσε σοκ», είπε και συνέχισε λέγοντας «Ήταν εκείνη. Φώναζε το όνομα μου. “Πετούσα” από χαρά, για χρόνια ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή».

Σήμερα, η Munira Abdulla ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα, εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο και μπορεί να συμμετάσχει σε κάποια συζήτηση.

Με πληροφορίες από το BBC και τη DailyMail

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ