Δείτε πως η Koenigsegg έφτιαξε το απίστευτο Jesko (vid)


O Christian Koenigsegg θέλει να γράψει ένα ακόμη λαμπρό κεφάλαιο στην πορεία της εταιρίας του και γενικότερα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Άλλωστε για αυτό έδωσε το όνομα του πατέρα του στον διάδοχο του Agera.

Το Top Gear είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τα αρχηγεία της Koenigsegg στο Angelholm της Σουηδίας, λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια του Jesko στο σαλόνι της Γενεύης (τον Μάρτιο). Στο βίντεο θα δείτε τον von Koenigsegg να μιλά για την παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου και για τον μελλοντικό στόχο να σπάσει το ρεκόρ των 300 mph.

Βέβαια ακόμη υπάρχουν πολλά που πρέπει να δοκιμαστούν πριν κάνει την απόπειρά αυτή το Jesko που εφοδιάζεται με έναν V8 των 5,0 lt που αποδίδει 1.600 PS με καύσιμο E85 και έχοντας ως highlight ένα αυτόματο πολύδισκο κιβώτιο με 9 σχέσεις.

Κάθε Jesko απαιτεί χιλιάδες εργατοώρες μιας και σχεδόν όλο το αυτοκίνητο «φτιάχνεται στο χέρι». Αρκεί και μόνο να σκεφτεί κανείς πως μόνο η διαδικασία της βαφής κυμαίνεται στις 600-800 ώρες. Κάπως έτσι η τιμή πώλησης κάθε Jesko (και τα 125 έχουν πωληθεί) φτάνει στα τρία εκατομμύρια δολάρια.


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ