Η Nissan απορρίπτει νέα πρόταση ενσωμάτωσης με τη Renault


Η Nissan προτίθεται να απορρίψει μια νέα πρόταση ενσωμάτωσής της με τη Renault και θα ζητήσει μια ισότιμη εταιρική σχέση αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei.

Η διοίκηση της Nissan θεωρεί ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει αυτή τη στιγμή μια ισότιμη σχέση με τη Renault και μια ενδεχόμενη συγχώνευση θα καθιστούσε αυτή την ανισότητα μόνιμη, σημειώνεται στο δημοσίευμα Nikkei.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, ο Hiroto Saikawa αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν η εταιρεία έχει δεχτεί μια ανάλογη πρόταση από τη Renault και αρκέστηκε να δηλώσει πως «δεν είναι η στιγμή να σκεφτούμε τέτοια πράγματα. Αυτή τη στιγμή είμαστε επικεντρωμένοι στη βελτίωση των κερδών της Nissan και θα παρακαλούσα να μας δώσετε το χρόνο που χρειαζόμαστε για πετύχουμε αυτόν τον στόχο μας».
Από την πλευρά της και η Renault αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Το μέλλον της Συμμαχίας απασχολεί την επικαιρότητα από τον Νοέμβριο του 2018 όταν και συνελήφθη ο Carlos Ghosn κατηγορούμενες για οικονομικές παρατυπίες, κατηγορίες που τον κρατούν ακόμη έγκλειστο στις φυλακές, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος τις αποδίδει σε μια συνομωσία κορυφής σε βάρος του. Μάλιστα έχει αποδώσει τα αίτια αυτής της συνομωσίας στο γεγονός ότι ο ίδιος ήταν αυτός που προωθούσε την συγχώνευση με τη Renault.

Η γαλλική εταιρεία έσωσε το Nissan από το χείλος της χρεοκοπίας πριν από δύο δεκαετίες και σήμερα είναι αυτή που έχει τον έλεγχο στο ΔΣ της εταιρείας.

Οι Financial Times ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι πρόθεση της Renault ήταν να ξεκινήσει εκ νέου τις συνομιλίες με τη Nissan για να καθορίσουν την μεταξύ τους σχέση.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν τον Μάρτιο ότι θα βρεθούν σε μια πιο ισότιμη βάση συνεργασίας, καταργώντας την πανίσχυρη προεδρία που είχε ασκήσει ο Ghosn.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ