Φωτεινή Γεωργίου: Η νηστεία και οι σωστές ποσότητες και τροφές που προτείνει να καταναλώνουμε


Η Φωτεινή Γεωργίου εδώ και επτά χρόνια παρουσιάζει την εκπομπή «Υγεία πάνω απ” όλα» στον ΑΝΤ1.

Με αφορμή τη νηστεία αναφέρεται σε συνέντευξή της στο πόσο ωφέλιμη είναι η νηστεία για τον οργα­νισμό και τι πρέπει να τρώμε αυτό το διάστημα.

Η παρουσιάστρια έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα στην εκπομπή της και υποστηρίζει:

«Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες ερευνητικές ομά­δες ασχολούνται με τα οφέλη της νηστείας και δημοσιεύονται συ­νεχώς νέες μελέτες. Αλλά και στο εξωτερικό γίνεται τάση ο τρόπος διατροφής που ονομάζεται ″διαλειμματική νηστεία”. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η νηστεία μπορεί να βοηθήσει να χάσουμε κιλά, να βελτιώσουμε την υγεία μας και την ψυχολογία μας, αρκεί να σεβόμαστε τους επιστημονικούς κανόνες. Ειδικά όταν υπάρχει χρόνο πρόβλη­μα υγείας, χρειάζεται κάποιος να επικοινωνεί με τον γιατρό του».

Ωστόσο, επισημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις ποσότητες.

«Πάντως, έχουμε πολλές επιλογές στη χώρα μας για νηστίσιμες τροφές. Εχουμε τα ευεργετικά όσπρια, τους πολύτι­μους ξηρούς καρπούς, το ταχίνι, που είναι πολυβίταμίνη, τον χαλ­βά… Ομως, χρειάζεται να προσέχουμε τις ποσότητες και να σεβό­μαστε τις μερίδες, γιατί θα καταλήξουμε με πολλά κιλά μέχρι την Ανάσταση!»

Όσον αφορά στην υγεία των Ελλήων τα χρόνια της κρίσης εκείνη κρόυει τον κώδωνα, λέγοντας στην Espresso:

«Δυστυχώς, στην ψυχική υγεία καταγράφεται μεγάλη επιδεί­νωση. Κρίσεις πανικού, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη και, μοι­ραία, υπάρχει και ο αντίκτυηος στη συνολική μας υγεία, με αποτέλε­σμα να αυξάνονται τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι παθήσεις του πεπτι­κού, θα μου πείτε, είναι δύσκολο κανείς να διώξει από την καθημε­ρινότητα του το άγχος. Αν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος, θέλω να τον μάθω κι εγώ. (γέλια)

Ομως, μπορούμε να αλλάξου­με στάση απέναντι στο άγχος. Να το αντιμετωπίσουμε σαν κάτι θετικό και όχι αρνητικό, όπως μας έλε­γαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες! Το άγχος -αν αλλάξουμε στάση απέναντι του- μπορεί να γίνει βοηθός μας για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και όχι εχθρός μας! Πάντως, η καλή υγεία δεν είναι κάτι μονοδιάστατο. Εχει πολλές δι­αστάσεις, είναι θέμα πολυπαραγοντικό και το να έχεις κοντά σου ανθρώπους να αγαπάς, να σε αγαπούν και να σε στηρίζουν παίζει καθοριστικό ρόλο» αναφέρει.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ