ΝΔ: Τσίπρας-Πολάκης, ένα και το αυτό – Γιατί ανησυχούν για τη ΔΕΗ


Η φωτιά που άναψε ο Παύλος Πολάκης με όσα είπε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο δεν θα σβήσει εύκολα. Στη ΝΔ, όμως, θεωρούν πως στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας καθρεφτίζεται το Μαξίμου και συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο οποίος έδωσε κι εξακολουθεί να δίνει «συγχωροχάρτι» στον κ. Πολάκη, παρά το γεγονός ότι φουντώνουν οι αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ύφος και το ήθος του αναπληρωτή υπουργού.

Δεν είναι τυχαίο πως για δεύτερη συνεχή μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε on camera δήλωση για το ζήτημα. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας σήμερα, ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται ότι Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης. Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα θα αισθάνεται πάρα πολύ μόνος του με την επιλογή του, ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα», είπε από τον Ασπρόπυργο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η απόφαση, άλλωστε, να υποβληθεί πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται δεδομένη κι αυτό θα γίνει αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για το Πάσχα – έστω κι αν ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να μετατρέψει τη διαδικασία σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Στην οδό Πειραιώς ούτως ή άλλως «διαβάζουν» την κίνηση του πρωθυπουργού ως μία απέλπιδα προσπάθεια ν’ αποφύγει την ουσιαστική συζήτηση για τον κ. Πολάκη και όσα είπε κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, προσβάλλοντας τα ΑμΕΑ κι όχι προσωπικά μόνο τον κ. Κυμπουρόπουλο.

Επίσης, ως μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να «μαντρώσει» την κοινοβουλευτική του ομάδα και να σταματήσουν τα φαινόμενα αποδρομής και διάλυσης που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα π.χ. με εσωτερικές έριδες. Ταυτόχρονα, δεν τρέφουν και αυταπάτες, αφού στο «γαλάζιο» επιτελείο γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν πρόκειται να βρεθεί βουλευτής που δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θ’ αναλάβει το ρίσκο να τη ρίξει λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Στη ΝΔ, εξάλλου, παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την υπόθεση της ΔΕΗ, μετά τις ζημιές-ρεκόρ που ανακοίνωσε η Επιχείρηση. Θεωρούν πως η κυβέρνηση επιδιώκει να αφήσει στη ΝΔ μετά τις εκλογές άλλη μία «καυτή πατάτα», η οποία, όμως, ισοδυναμεί με ωρολογιακή βόμβα για ολόκληρη την οικονομία. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν προξενεί έκπληξη στον κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, καθώς φαίνεται να έχουν εξοικειωθεί, όπως λένε, με την ιδέα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ναρκοθετεί τη ΝΔ και την επερχόμενη διακυβέρνησή της σε διάφορους τομείς, αδιαφορώντας εν τέλει για την ίδια τη χώρα και τους πολίτες της.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης σήμερα θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης. Θα παραστεί στη λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και μάλιστα θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ