Αστέρας – ΠΑΟΚ: Στον τελικό ο Δικέφαλος. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής – video


Την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στην Τρίπολη με τον Αστέρα, τον οποίο είχε νικήσει με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό της Θεσσαλονίκης. Φωνάζουν δίκαια οι Αρκάδες για τη διαιτησία.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για 20η φορά στην ιστορία του. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Αστέρα και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, θα διεκδικήσει και φέτος το τρόπαιο απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Λαμία – ΑΕΚ.

Οι Θεσσαλονικείς, επηρεασμένοι από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς της Κυριακής, παρουσίασαν κακό πρόσωπο, με τον ψυχωμένο Αστέρα να κυριαρχεί απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά να αδυνατεί να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ. Οι Αρκάδες αδικήθηκαν, μάλιστα, από τη διαιτησία του Ευαγγέλου, ο οποίος ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ των γηπεδούχων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο αγώνας

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ανώτερος από τα πρώτα λεπτά και δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ. Οι Αρκάδες βρήκαν χώρους και έφτασαν στο πρώτο ημίχρονο με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ του Πασχαλάκη.

Στο 6′ ο Πασχαλάκης απομάκρυνε λανθασμένα, η μπάλα έφτασε στον Κώτσιρα που έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ διώχνει εντυπωσιακά.

Στο 2-0′ ο Άνχελ δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον Πασχαλάκη, ενώ στο 35′ το σουτ του Τσιλιανίδη έφυγε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε η πρώτη αμφισβητούμενη φάση, με τον Ευαγέλλου να μην υποδεικνύει πέναλτι σε κατέβασμα της μπάλας του Βαρέλα με το χέρι στην περιοχή.

Στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, ο Ευαγγέλου υπέπεσε σε σοβαρό λάθος, ακυρώνοντας λανθασμένα γκολ του Αστέρα.Ο Τσιλιανίδης σκόραρε, αλλά ο διαιτητής από την Αθήνα ανακάλυψε επιθετικό φάουλ πάνω στον Ίνγκασον, με το ριπλέι να τον εκθέτει.

Στην επόμενη φάση, ο εντυπωσιακός Πασχαλάκης νίκησε τον Τσιλιανίδη, με τον Αστέρα να πιέζει για να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά να αδυνατεί να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου, έφτασε στην πρώτη κλασική φάση στο 72’ με τον Λημνιό να χάνει τετ α τετ απέναντι στον Παπαδόπουλο.Στα επόμενα λεπτά, δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει δίχως άγχος την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου.Οι συνθέσεις των ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (41’ Δουβίκας), Μαρτίνεθ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τασουλής (64’ Μπελόκ), Φερνάντεζ, Κώτσιρας,Τσιλιανίδης (74’ Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σάκχοφ, Μίσιτς (53’ Ολιβέιρα), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (62’ Πέλκας) Ακπόμ (77’ Σφιντέρφσκι).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ