Ξεχάστε τα περί ανεξαρτησίας λέει το Λονδίνο στη Σκοτία

Το θέμα της ανεξαρτησίας έχει κλείσει για τη Σκοτία δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

Αφορμή για αυτή τη δήλωση στάθηκε η ανακοίνωση της πρωθυπουργού στη Σκοτία, Νίκολα Στέρτζον, ότι πρόκειται να προωθήσει την διαδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, εάν προχωρήσει το Brexit.

Μιλώντας από την Γλασκώβη, όπου συμμετείχε σε ένα συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια, ο Λίντινγκτον απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί στην Σκοτία η δυνατότητα να διεξάγει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία, απαντώντας έτσι και στους ισχυρισμούς της Στέρτζον ότι η αντίθεση του Ουέστμινστερ σε κάτι τέτοιο «δεν είναι βιώσιμη».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκαθάρισε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα εκχωρήσει στο Εδιμβούργο το νομικό δικαίωμα για δημοψήφισμα πριν το 2021. «Δεν βλέπουμε τον λόγο για κάτι τέτοιο. Αυτό υποτίθεται ότι διευθετήθηκε το 2014 για μία γενιά και θα μείνουμε σε αυτό», είπε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι πολίτες στη Σκοτία θέλουν να έχουν για μία ακόμη φορά ένα δημοψήφισμα.

Η απάντηση στις νέες αρνήσεις της βρετανικής κυβέρνησης, ήρθε από ένα άλλο συνέδριο που πραγματοποιεί στο Εδιμβούργο το Συμβούλιο Ανάπτυξης και Βιομηχανίας της Σκοτίας, από όπου ο αντιπρόεδρος της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Σκοτίας, Τζον Σουίνεϊ, υποστήριξε ότι η απόρριψη του Λονδίνου δεν σημαίνει το θέμα έχει κλείσει. «Δεν βλέπω ότι η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σταθερή για να το θέσω με όσο πιο λεπτό τρόπο μπορώ. Νομίζω πρέπει να τρέξει πολύ νερό ακόμη στο αυλάκι για τέτοια ζητήματα, έχουμε πολλές συζητήσεις να κάνουμε με την βρετανική κυβέρνηση και με άλλους γύρω από το θέμα και δεν πιστεύω ότι πρέπει να θεωρείται ως η τελευταία λέξη» είπε.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ