Το νέο Champions League που… προαναγγέλλει ο Ανιέλι.


Το έγγραφο που διέρρευσε εμφανίζει τις αλλαγές που προτείνει ο πρόεδρο της ECA και της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι για το Champions League.

Ριζικές αλλαγές στο Champions League φαίνεται πως επιθυμούν τα μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συλλόγων της Ευρώπης, κάτι που προκύπτει από σχετικό έγγραφο -που διέρρευσε στα μέλη- του προέδρου της ECA, Αντρέα Ανιέλι.

Όπως έγινε γνωστό, ο μεγαλομέτοχος της Γιουβέντους φαίνεται να πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου Champions League που θα περιλαμβάνει τέσσερις ομίλους των οχτώ ομάδων, με ταυτόχρονο υποβιβασμό των τελευταίων και συμμετοχή άλλων συλλόγων στη διοργάνωση!

Ετσι, η πρώτη φάση θα έχει 14 αγωνιστικές και προτείνεται να εφαρμοστεί από το 2024. Πάντως, οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν στις 6 και 7/6.

Ο Αντρέα Ανιέλι φέρεται να κάλεσε τα 232 μέλη σε σύσκεψη για να συζητήσουν αυτή την πρόταση, αλλά και γενικότερα τη συνολική δομή του ποδοσφαίρου από το 2024 και μετά.

«Ένα πανευρωπαϊκό σύστημα πρωταθλημάτων με συνέχεια και με ευκαιρία να εξελιχθεί από μέσα αλλά και την βελτιστοποίηση της κινητικότητας και του δυναμισμού στο ίδιο το σύστημα μέσα από μια προσεκτική εφαρμογή ανόδου και διαβάθμισης», εμφανίζεται να αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο έγγραφο που διέρρευσε.

Να αναφέρουμε πως ανάλογες διαρροές έχουν γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν, με τους ισχυρούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να τις διαψεύδουν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ