Ποιος χαλάει τη φιλία ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες; Οι επιστήμονες απαντούν!


Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες; Είναι ένα θέμα που πολλοί συζητούν στις παρέες και οι απόψεις διίστανται. Πλέον, οι επιστήμονες παίρνουν επίσημη θέση κι απαντούν.
Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες; Πολλές φορές προσπαθούμε να διαχωρίσουμε έναν φίλο από έναν σύντροφο, αλλά πόσο συχνά τα καταφέρνουμε; Και ποιος είναι αυτός που συνήθως χαλάει τη φιλία ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα;

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να το ψάξουν λιγάκι παραπάνω για να δουν πώς αντιδρούν άνδρες και γυναίκες σε μια φιλία. Γιατί φίλε μου το «friendzone» υπάρχει και μερικές φορές πονάει.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Wisconsin έκαναν ένα πείραμα για το αν οι γυναίκες ελκύονται από τους άνδρες φίλους τους ή ξεχωρίζουν τα συναισθήματά τους και βάζουν ορισμένα όρια.

Θα μου πεις γίνεται να βάλεις όρια στην αγάπη; Ας δούμε τι λένε οι έρευνες….

Οι απαντήσεις στην έρευνα βασίστηκαν σε μια βαθμολόγηση μέχρι το 10 και έδειξαν πως τελικά οι άνδρες είναι αυτοί που βλέπουν ερωτικά τις γυναίκες φίλες τους και συνήθως είναι αυτοί που χαλάνε μια φιλία. Οι γυναίκες απλώς δεν βλέπουν ερωτικά τους άνδρες φίλους τους αλλά οι άνδρες συνήθως είναι αυτοί που δεν μπορούν να το διαχειριστούν και συχνά αντιμετωπίζουν το φαινόμενο «friend zone», καθώς αναπτύσσουν συναισθήματα για μια γυναίκα που τους βλέπει αποκλειστικά σαν φίλους και τίποτα παραπάνω.

Υπήρχε ακόμη μια σημαντική παρατήρηση. Ζητήθηκε σε περίπου 200 εθελοντές να επιλέξουν ένα άτομο του αντίθετου φύλου για το αν νιώθουν συναισθηματικά δεμένοι μαζί τους, να περιγράψουν τη σχέση τους και τη χημεία ανάμεσά τους.

Έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στο «Είμαστε φίλοι» ή » νιώθω ότι φυσικά με ελκύει» ή και τα δύο. Το 42% των ανδρών επέλεξαν ότι τους ελκύει φυσικά και μόνο το 29% των γυναικών παραδέχτηκαν πως έβλεπαν ερωτικά έναν άνδρα φίλο. Παράλληλα, το 17% των ανδρών απάντησε πως νιώθουν και τα δύο, σε αντίθεση με το 5% των γυναικών που έδωσαν την ίδια απάντηση.

Οι άνδρες είναι αυτοί που ξεκινούν να βλέπουν ερωτικά μια γυναίκα φίλη τους και όχι οι γυναίκες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο αφού πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ