Ανακαλύψαμε την πιο όμορφη αγορά του κόσμου!

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο εμβληματικά food markets του κόσμου καθώς και πόλο έλξης για ολόκληρη την πόλη του Ρότερνταμ! Εμείς βρεθήκαμε εκεί και σας την παρουσιάζουμε!

Η αγορά Markthal άνοιξε τις πόρτες της στο Ρότερνταμ τον Οκτώβριο του 2014 από τη βασίλισσα Maxima. Στεγάζεται σε ένα μοναδικό αρχιτεκτόνημα, του οποίου η κατασκευή ανέρχεται στα 175 εκατ. και συνέβαλλε δραστικά στην τουριστική ανάδειξη της πόλης!

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αψίδα ύψους 40μ., όπου στεγάζονται περίπου 100 πάγκοι όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει σχεδόν τα πάντα καθώς και 20 καταστήματα και εστιατόρια. Κάθε άκρο του κτηρίου είναι σφραγισμένο από μια μεγάλη γυάλινη πρόσοψη, ώστε να είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς να επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.

Highlight της αγοράς αποτελεί το εντυπωσιακό έργο τέχνης που κοσμεί την οροφή του. Το εντυπωσιακό ‘Horn of Plenty’ (το «Κέρας της Πλούσιας») του Arno Coenen καλύπτει 11.000 τ.μ. και αποτελείται από 4.000 πλακάκια σε φωτεινά χρώματα και μοτίβα, και για το λόγο αυτό ονομάζεται η Καπέλα Σιξτίνα του Ρότερνταμ. Στην αγορά βρίσκουμε τοπικές αλλά και γνωστότερες επιχειρήσεις, με έμφαση στα premium προιόντα, μεγάλη ποικιλία σε τυριά, κρέατα, φρούτα και λαχανικά και ψάρια αλλά και μπαχαρικά. Όλος ο χώρος είναι ανοιχτός έως αργά και έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί all day spot!

Info:
Ανοιχτά καθημερινά έως τις 20:00

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here