Οι πρώτες πληροφορίες για το 9o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Όπως κάθε φορά, το φεστιβάλ Αιγαίου φιλοξενεί πρεμιέρες και προβολές βραβευμένων ταινιών, προσκαλεί Ελληνες και διεθνείς διακεκριμένους επαγγελματίες από το χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης να μοιραστούν την εμπειρία και τις ιστορίες τους, σε μια σειρά από σχετικές με τον κινηματογράφο ομιλίες και σεμινάρια, δίνει βήμα σε νέους κινηματογραφιστές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, κάνει νέες συνεργασίες με φεστιβάλ του εξωτερικού και στήνει το ιδανικό σκηνικό για συναντήσεις και ανταλλαγή ιδεών.

Κατά τη διάρκεια των 12 ημερών θα προβληθούν συνολικά 11 ταινίες μεγάλου μήκους, 46 μικρού μήκους και 17 ντοκιμαντέρ, σε 10 διαφορετικά προγράμματα. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά εισάγεται το Βραβείο Κοινού, και διοργανώνονται πρωτότυπες δράσεις, μέσα και έξω από τους χώρους προβολών, στα σοκάκια των δρόμων, τις πλατείες και τις παραλίες του Αιγαίου.

«Είναι μεγάλη μας τιμή να παρουσιάσουμε τα δύο νέα προγράμματα που δημιουργήσαμε με στόχο να συμπληρώσουν την εμπειρία αλλά και την αποστολή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου. Το πρώτο, το περιβαλλοντολογικό πρόγραμμα “Echoes – φωνές του σήμερα”, αποτελεί ένα όνειρο πολλών ετών αλλά και μια μεγάλη αναγκαιότητα της εποχής. Ακούγοντας τις ανησυχίες των παιδιών, αποφασίσαμε να φέρουμε κοντά επιστήμονες, οργανώσεις και κινηματογραφιστές, προκειμένου να προτείνουν άμεσες λύσεις για το περιβάλλον, τις οποίες στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε με τη βοήθεια των συνεργατών μας. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία μιας σειράς από παράλληλες δράσεις γύρω από τη γαστρονομία και το σινεμά. Καλούμε διεθνείς σεφ, μάγειρες από τα νησιά και τοπικούς παραγωγούς, σε μια γιορτή της γεύσης και του κινηματογράφου. Σινεμά φτιαγμένα μέσα σε αμπελώνες στην Πάτμο, και τραπέζια κάτω από τ’ αστέρια στο Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου και το εστιατόριο «Μοναστήρι». Πάντα με άξονα τη βιώσιμη καλλιέργεια και κατανάλωση, την τοπική παραγωγή και τη λιτή διατροφή, μια φιλοσοφία ζωής που οι κάτοικοι των νησιών ακολουθούσαν παραδοσιακά», λέει σχετικά ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, Χαράλαμπος Τσούτσας.

Μερικές από τις συνεργασίες του Φεστιβάλ για το 2019 είναι:

London Short Film Festival – αναγνωρισμένο ως το σημαντικότερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Μεγ. Βρετανία, φέτος συμπλήρωσε 16 χρόνια και συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Aegean FF σε επίπεδο προγράμματος. Ο Διευθυντής του, Philip Ilson, θα συμμετέχει στην Κριτική Επιτροπή, ενώ παράλληλα θα είναι και ο «οικοδεσπότης» του LSFF Filmmaker’s Brunch, που θα παρουσιάσει το φεστιβάλ και θα συναντηθεί με ‘Ελληνες κινηματογραφιστές, με απώτερο σκοπό την πρόσκλησή τους στο Λονδίνο, για το LSFF 2020.

Ivy Film Festival – διοργανώνεται από το Brown University και το Rhode Island School of Design και ως φεστιβάλ συνεργάζεται με τα Πανεπιστήμια που ανήκουν στο περίφημο Ivy League – φέτος συμπληρώνει 19 χρόνια.

Ethnofest – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας – φέτος συμπληρώνει 9 χρόνια.

Barnes Film Festival – πραγματοποιείται στην ομώνυμη γειτονιά του Λονδίνου και φέτος συμπληρώνει 4 χρόνια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Aegean FF απευθύνει πρόσκληση στους κινηματογραφιστές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε προβολές εντός ή εκτός συναγωνισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ και Μικρού Μήκους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις ταινίες τους μέσω της πλατφόρμας Film Freeway.

Οι κινηματογραφιστές των οποίων οι ταινίες επιλεγούν, θα έχουν δωρεάν διαμονή για 4 νύχτες, festival pass, εκπτώσεις και άλλες παροχές. Οι επιλεγμένες ταινίες θα διεκδικήσουν τα εξής βραβεία:

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ & ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – Βραβείο Κοινού για Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας & Βραβείο Κοινού για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ
ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ – Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους powered by COSMOTE TV, και το ποσό των 2.200 ευρώ για την αποκλειστική διανομή, για 12 μήνες, στην Ελλάδα, στα κανάλια της COSMOTE TV. Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους powered by COSMOTE TV, και το ποσό των 500 ευρώ, για την αποκλειστική διανομή, για 12 μήνες, στην Ελλάδα, στα κανάλια της COSMOTE TV. Βραβείο Κοινού για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους.

info του 9oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ: Παρασκευή 31/5
Για περισσότερες πληροφορίες & υποβολή ταινιών:
submission@aegeanff.com | www.aegeanff.com/submit-your-film/

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ