Ανησυχητική πρωτιά για την Ελλάδα: Οι Έλληνες είναι ο πιο στρεσαρισμένος λαός του πλανήτη

Άλλη μια αρνητική πρωτιά κατέγραψε η Ελλάδα, που εμφανίζεται ως η πιο στρεσαρισμένη χώρα του πλανήτη με 59%.

Αρνητική πρωτιά, για τρίτη συνεχή χρονιά για τους Έλληνες που σύμφωνα με την έρευνα Global Emotions Report του ινστιτούτου Gallup είναι η πιο στρεσαρισμένη χώρα του πλανήτη με το 59% να δηλώνουν ότι βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση το 2018.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η USA Today, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή αυτή της λίστας από το 2012 και την ακολουθούν Φιλιππίνες, Τανζανία, Αλβανία και Ιράν ως οι πιο «αγχωμένες» χώρες της γης. Η παγκόσμια έρευνα υποστηρίζει πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο γίνονται περισσότερο αγχωμένοι, στρεσαρισμένοι και ανήσυχοι.

Ψηλά στη λίστα των πιο στρεσαρισμένων είναι και οι Αμερικανοί (55%), οι οποίοι δηλώνουν ανήσυχοι (45%) και θυμωμένοι (22%). Η πιο αρνητική χώρα αποδείχτηκε η Δημοκρατία του Τσαντ, ενώ ακολουθεί ο Νίγηρας. Στον αντίποδα τα πιο θετικά συναισθήματα έχουν οι Παραγουανοί με τους Παναμέζους να βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Γουατεμάλα. Ακόμη, περίπου το 71% των ανθρώπων δήλωσαν ότι ένιωσαν ιδιαίτερα χαρούμενοι την ημέρα πριν διεξαχθεί η έρευνα.

Τα στοιχεία παρουσιάζονται στην έρευνα Global Emotions Report που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το 2006 και διεξάγεται σε 140 χώρες με τη συμμετοχή 151.000 πολιτών. Στην ετήσια έκθεση Gallup Global Emotions Report οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες τους.

Η χώρα με τις περισσότερες αρνητικές εμπειρίες αναδείχτηκε το Τσαντ- ακολουθούμενο από το Νίγηρα, τη Σιέρα Λεόνε, το Ιράκ και το Ιράν- όπου επτά στους δέκα ερωτώμενους απάντησαν πως πάλευαν να αγοράσουν φαγητό για κάποιο διάστημα τον περασμένο χρόνο, ενώ στον αντίποδα, η χώρα με τις θετικές εμπειρίες είναι η Παραγουάη- και ακολουθεί ο Παναμάς, η Γουατεμάλα, το Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ.

«Χαμογελάσατε ή γελάσατε πολύ χθες;», «Αντιμετωπίζεστε με σεβασμό;», «Νιώθετε πως ξεκουραστήκατε χθες;», «Μάθατε ή κάνατε κάτι ενδιαφέρον χθες;», μερικές από τις ερωτήσεις οι οποίες τέθηκαν στους συμμετέχοντες.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ