ΣΥΡΙΖΑ για Ισπανικές εκλογές: «Μήνυμα ελπίδας» – Καμιά αναφορά στους Podemos

Χωρίς αναφορά στο «αδελφό» κόμμα των Podemos, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών ως μήνυμα «ελπίδας και επαγρύπνησης».

«Οι προοδευτικές δυνάμεις της Ισπανίας είναι αναμφίβολα οι μεγάλοι νικητές των ισπανικών εκλογών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κοιτάζοντας περισσότερο στο εσωτερικό της Ελλάδας και στις πολιτικές διεργασίες, παρά στην Ισπανία και την Ευρώπη, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ιστορική κατάρρευση του Λαϊκού Κόμματος, αδελφού κόμματος της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη» και για ευθύνες του Λαϊκού Κόμματος «που με την ακροδεξιά ρητορική του, άνοιξε τον δρόμο στους φρανκιστές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να αναφερθεί στους Podemos – το «αδελφό» κόμμα του στην Ισπανία- που στις εκλογές υπέστη καθίζηση, αλλά περιορίζεται να σημειώσει πως ανοίγει ο δρόμος «για μια προοδευτική διακυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στην Ισπανία».Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι χθεσινές εθνικές εκλογές στην Ισπανία στέλνουν πολλαπλά μηνύματα, ελπίδας αλλά και επαγρύπνησης, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας.

Παρά τις προφητείες του ευρωπαϊκού και εγχώριου συντηρητικού μπλοκ, περί της ανόδου της Δεξιάς σε όλη την Ε.Ε., οι προοδευτικές δυνάμεις της Ισπανίας είναι αναμφίβολα οι μεγάλοι νικητές των ισπανικών εκλογών. Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν όσους αγωνίστηκαν εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για την κοινωνική δικαιοσύνη και το τέλος της λιτότητας.

Η μεγάλη άνοδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μετά την αριστερή στροφή του, και την αποκήρυξη του νεοφιλελευθερισμού, και η ιστορική κατάρρευση του Λαϊκού Κόμματος, αδελφού κόμματος της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ανοίγει τον δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στην Ισπανία.

Αυτές είναι οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να αντιπαλέψουν την φασιστική ακροδεξιά των νοσταλγών του καθεστώτος Φράνκο η οποία, δυστυχώς, κάνει ξανά την εμφάνισή της στο ισπανικό κοινοβούλιο μετά από δεκαετίες, και για την οποία έχει βαρύτατες ευθύνες η νέα ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, που με την ακροδεξιά ρητορική της, άνοιξε τον δρόμο στους φρανκιστές».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ