Τουρκία: Αστραπιαία επιχείρηση για τη σύλληψη επίδοξων μαχητών του ISIS


Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης στην Τουρκία έγιναν 27 συλλήψεις στην Άγκυρα και την Τραπεζούντα.

Σε πογκρόμ συλλήψεων υπόπτων για σχέσεις με το ISIS προχώρησαν οι αρχές στην Τουρκία.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Άγκυρα, αλλά και στην επαρχία της Τραπεζούντας στη Βόρεια Τουρκία συνελήφθησαν 27 άτομα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 22 ύποπτοι στην Άγκυρα, από τους οποίους οι 17 ήταν Ιρακινοί και οι 5 Σύριοι.

Στην Τραπεζούντα συνελήφθησαν 5 άτομα με τα αρχικά O.Y., E.U., S.Y.K., A.S. και A.Z.N., με την κατηγορία ότι έκαναν προπαγάνδα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τις αρχές στην Τουρκία, η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για πολλές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, την άγκυρα, αλλά και στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, εξαιτίας των οποίων έχουν σκοτωθεί 319 άτομα τα τελευταία τρία χρόνια.

Αλλοδαποί που ήθελαν να πολεμήσουν στο πλευρό των φανατικών μουσουλμάνων στην  Συρία χρησιμοποίησαν κατά το παρελθόν την Τουρκία ως μεσοσταθμό. Η Τουρκία έχει καλέσει τις Δυτικές χώρες για συνεργασία στο επίπεδο της ανταλλαγής πληροφοριών, ώστε να μειώσει τις ροές πολεμιστών του ISIS προς την Συρία.

Πάντα κατά τις αρχές, τουλάχιστον 2.000 άτομα έχουν συλληφθεί και άλλα 7.000 απελάθηκαν σε επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενώ σε άλλα 70.000 άτομα έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Τουρκία, λόγω πιθανών σχέσεων με την τρομοκρατική οργάνωση.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ