Ορέστης: Οι επτά τραγικές ιστορίες με την “υπογραφή” του 35χρονου

Τα όσα έχει κάνει ο 35χρονος με το ψευδώνυμο Ορέστης είναι πραγματικά ανατριχιαστικά. Οι προσωπικές ιστορίες αθώων ψυχών, στοιχειώνουν την κοινωνία της Κύπρου…

Επτά θύματα, τραγικές ιστορίες… Πέντε γυναίκες και δύο παιδιά που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα χέρια ενός αδίστακτου δολοφόνου. Του 35χρονου με το ψευδώνυμο «Ορέστης». Γυναίκες που ήρθαν στην Κύπρο για να βρουν ένα καλύτερο αύριο.

Η Λίβια, η Μαρικάρ, η Μαρύ Ρόους, η Κάτχα, η Αριάν και οι μικρές Έλενα και Σιέρα έκρυβαν μικρές οι μεγάλες ιστορίες πίσω τους, όπως και κάθε άνθρωπος. Μπορεί να είχαν αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά παράλληλα είχαν και ένα φρικτό κοινό… Γνωρίστηκαν με τον άνθρωπο που έμελλε να θέσει τέρμα στη ζωή τους.

Κυπριακά μέσα ενημέρωσης, επιχειρούν να καταγράψουν την ιστορία του κάθε θύματος που άφησε πίσω του ο Ορέστης μέσα από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα.Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα – Έλενα Ναταλία Μπουνέα

Η 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα από τη Ρουμανία εξαφανίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, μαζί με την οκτάχρονη κορούλα της Έλενα Ναταλία Μπουνέα.

Η ξαφνική εξαφάνισή τους το 2016, από την οικία όπου διέμεναν στη Λευκωσία είχε θέσει σε κινητοποίηση, την ιδιοκτήτρια της οικίας όπου διέμεναν, αλλά και οικεία πρόσωπα της άτυχης γυναίκας και του παιδιού. Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η οκτάχρονη Έλενα Ναταλία και ο καθημερινός πόλεμος επιβίωσης που έδινε η Λίβια, δεν δικαιολογούσαν την απουσία της. Ορέστης: «Μυρίζει θάνατο» έλεγε αμερικανίδα blogger για την λίμνη με τα πτώματα!…

Γνωστοί και φίλοι, ανέφεραν τότε, στα μέσα ενημέρωσης, που ανέδειξαν την εξαφάνισή τους, ότι ανησυχούσαν για τη ζωή τους. Oι εικόνες που καταγράφηκαν από την τηλεοπτική κάμερα της μεσημβρινής εκπομπής του «Sigma», από το εσωτερικό του σπιτιού, φανερώναν τη βίαιη απομάκρυνσή τους από το σπίτι, αφού είχαν αφήσει όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και η φαρμακευτική αγωγή της οκτάχρονης Έλενας Ναταλία.

Περισσότερα ερωτηματικά δημιούργησε το γεγονός πως στις 24 Οκτωβρίου 2016, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, δήλωνε στην ίδια εκπομπή πως η Αστυνομία προχώρησε σε όλες εκείνες τις ενέργειες και έρευνες στην οικία και διαφάνηκε από αυτές ότι μητέρα και κόρη εγκατάλειψαν το σπίτι.

Τρία χρόνια μετά, η φρικιαστική πραγματικότητα αποκαλύπτεται από την χειρόγραφη παραδοχή του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου. Αυτός, ήταν το τελευταίο πρόσωπο που είδε μάνα και κόρη το 2016.

Τις είχε σκοτώσει, όπως αποκάλυψε, τις έβαλε σε βαλίτσες και τις πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό. Μητέρα και κόρη ήταν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα πρώτα θύματα του 35χρονου serial killer.Ο Ορέστης σοκάρει την Κύπρο: Η ιστορία της Μαρικάρ Βαλντέζ

Η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες, εξαφανίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2017.

Δύο μέρες αργότερα καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η εξαφάνιση της. Όπως λέχθηκε τότε, η Μαρικάρ θα πήγαινε να συναντήσει ένα φίλο του αδελφού του αποβιώσαντος συμβίου της και έκτοτε δεν είχε επιστρέψει. Άφησε όλα τα πράγματα της στο σπίτι που διέμενε, ακόμα και την άδεια παραμονής της.

Η αδερφή της Μαρικάρ που διαμένει στις Φιλιππίνες κίνησε γη και ουρανό για να κινητοποιήσει τις Αρχές ούτως ώστε να εντοπιστεί η αδερφή της. Την ίδια ώρα προσπαθούσε και προσπαθεί να καθησυχάσει το παιδί της αδερφής της που διαμένει επίσης στις Φιλιππίνες και καθημερινά ρωτά πότε θα μιλήσει με τη μητέρα του.

Τον Φεβρουάριο του 2018 εντοπίστηκε στους Αγίους Ομολογητές η άδεια παραμονής της, ενώ στις 15 Μαρτίου του ίδιου έτους η αδελφή της είχε κάνει έκκληση, την οποία μετέφερε ο REPORTER. Τότε η αδερφή της είχε απευθύνει κραυγή απόγνωσης και έκκληση προς όσους ζουν στην Κύπρο να βοηθήσουν ούτως ώστε να εντοπιστεί η Μαρικάρ.

Click4more: «Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω»! Οι απειλές του Ορέστη στην πρώην σύζυγό του!

«Σας παρακαλώ καλέστε όλους τους ανθρώπους σας εκεί στην Κύπρο. Μπορείτε να βοηθήσετε να εντοπίσουμε την αδερφή μου που λείπει τρεις μήνες και την ψάχνει το παιδί της. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Ανέβασα ξανά τις φωτογραφίες της γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα νεότερο. Αγαπημένε μας πρόεδρε ελπίζω τα λόγια μου να φτάσουν και σε εσάς. Είμαστε στο έλεος σου, σε παρακαλούμε να μας βοηθήσεις. Το επαναλαμβάνω συνεχώς γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Είμαστε στο έλεος σας».

Μετά την αποκάλυψη της φρίκης με τις κατά συρροή δολοφονίες από τον 35χρονο λοχαγό της Εθνικής Φρουράς και την παραδοχή του ότι σκότωσε την 29χρονη, ήρθαν στο φως συγκλονιστικά στοιχεία όπως ότι ο ύποπτος συνομιλούσε και με φίλη του θύματος, η οποία ωστόσο δεν συναντήθηκε μαζί του. Μάλιστα ο λοχαγός της είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι τη φίλη της την σκότωσαν οι κυπριακές Αρχές.Ορέστης – Η πρώτη σορός που βρέθηκε: Μαρί Ρόους-Σιέρα Γκράζε Σεουκάλιουκ

Η 38χρονη μητέρα Μαρί Ρόους από τις Φιλιππίνες, εξαφανίστηκε περίπου έξι μήνες μετά τη Μαρικάρ, στις 4 Μαΐου 2018, μαζί με το εξάχρονο αγγελούδι της, την Σιέρα Γκράζε. Έχει ταυτοποιηθεί ως η πρώτη σορός που βρέθηκε στο Μιτσερό.

Η 38χρονη είχε δεσμό με τον 35χρονο ύποπτο για έξι μήνες προτού εξαφανιστεί μαζί με την κόρη της από προσώπου γης. Το πτώμα της που εντοπίστηκε από Γερμανό τουρίστα στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, ήταν εκείνο το οποίο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της πρώτης σειράς δολοφονιών που καταγράφηκε από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο ύποπτος, είχε ζητήσει επιτακτικά από την Μαρύ, εκείνη τη μαύρη ημέρα, στις 4 Μαΐου, να πάρει το παιδί της και να πάνε να διαμείνουν μαζί του για το βράδυ. Παρά την επιμονή της φίλη της που διέμεναν μαζί, να αφήσει πίσω την εξάχρονη Σιέρα, εντούτοις η Μαρύ, υπέκυψε στις πιέσεις του «Ορέστη». Γύρω στις 23:30 το βράδυ, θεάθηκε για τελευταία φορά…

Ο ύποπτος παραδέχθηκε τη δολοφονία της, ενώ για την εξάχρονη Σιέρα αρχικά υποστήριζε ότι δεν την σκότωσε, αλλά πνίγηκε από εισρόφηση εμεσμάτων και ακολούθως την έριξε στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει κατορθωτός ο εντοπισμός και η ανάσυρση της.Κάτχα Ανού

Το έβδομο θύμα εντοπίστηκε σε λάκκο στο πεδίο βολής Ξυντούς, κατόπιν υποδείξεων του 35χρονου, λέγοντας ως πιθανές χώρες καταγωγής της την Ινδία ή το Νεπάλ. Τελικά διαπιστώθηκε ότι η σορός ανήκει στην 30χρονη από το Νεπάλ, Κάτχα Ανού, η οποία εξαφανίστηκε στις 2/07/2018.

Η τραγική ιστορία της Κάτχα, έχει τις λιγότερες λεπτομέρειες από τα επτά θύματα του «Ορέστη». Η 30χρονη, που αγνοείτο για εννέα ολόκληρους μήνες, δεν είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο. Μετά την παραδοχή του υπόπτου ότι την σκότωσε και την πέταξε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, η σορός της ανασύρθηκε και διαπιστώθηκε ότι ήταν σε πλήρη αποσύνθεση.Άριαν Λοζάνο: Η δεύτερη σορός που βρέθηκε μετά τα εγκλήματα που διέπραξε ο Ορέστης

Η δεύτερη σορός που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μιτσερού, ανήκει στην 28χρονη Άριαν Λοζάνο από τις Φιλιππίνες. Η γυναίκα δολοφονήθηκε στις 23 Ιουλίου 2018 στο πατάρι της οικίας του υπόπτου. ΟρέστηςΟρέστης

Η Αριάν Παλάνας εργαζόταν στην οικία πρώην βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, η οποία μόλις η 28χρονη εξαφανίστηκε κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της και με την υπόθεση, η οποία τελικώς έκλεισε ως «μη αστυνομικής φύσεως υπόθεση», ασχολήθηκε το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Click4more: Τους άφησε άφωνους η καταγγελία του Ορέστη!

Η καταγγελία ανέφερε τα ακόλουθα: «Στις 02.08.18 λήφθηκε αλληλογραφία από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Λευκωσίας σχετικά με ελλείπον πρόσωπο. Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε από την […] (σ.σ. πρώην Βοηθός Αρχηγός), ότι η οικιακή της βοηθός […], από τις Φιλιππίνες […] απουσιάζει από την οικία της από τις 21.07.2018. Η εν λόγω αλλοδαπή θα διέμενε μεταξύ των ημερομηνιών 21-27.07.2018 σε φιλικό της πρόσωπο στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία. Σύμφωνα με την εργοδότρια, η αλλοδαπή ελλείπει από το σπίτι του φιλικού της προσώπου από τις 23.07.2018. Διενεργήθηκαν εξετάσεις μέσω του Δικοινοτικού Γραφείου Επαφής, της Cyta, του αεροδρομίου Λάρνακας καθώς και του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, χωρίς αποτέλεσμα. Περαιτέρω, στις 03.08.2018, διενεργήθηκαν εξετάσεις στην οδό Ρηγαίνης, καθώς και σε οδούς από τις οποίες εξέπεμψε σήμα το κινητό της τηλέφωνο, επίσης χωρίς αποτέλεσμα. Η φωτογραφία της ελλείπουσας δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας».

Σε συνέχεια της αναφοράς, το σχετικό έγγραφο που έχει στα χέρια του ο REPORTER αναφέρει ότι: «Από την ημέρα κατά την οποία το πιο πάνω πρόσωπο καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ως ελλείπον πρόσωπο, διενεργήθηκαν επανειλημμένες εξετάσεις μέσω της Cyta και του Δικοινοτικού Γραφείου Επαφής, χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Από τη δημοσίευση της φωτογραφίας της ελλείπουσας στα ΜΜΕ δεν προέκυψε τίποτε το θετικό. Οι εξετάσεις συνεχίζονται». Περαιτέρω, το σχετικό έγγραφο, αναφέρει ότι, «ο φάκελος της υπόθεσης συμπληρώθηκε και διαβιβάστηκε με την εισήγηση όπως ταξινομηθεί ως “μη αστυνομικής φύσεως υπόθεση”».

Μετά την ανάσυρση της σορού της, ο ύποπτος αποκάλυψε ότι την είχε πνίξει στο πατάρι του σπιτιού της κατά τη διάρκεια που έκαναν σεξ και ακολούθως την πέταξε στο φρεάτιο του λατομείου, δεμένη και γυμνή, όπου εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου του 2019.

Πηγή: reporter.com.cy

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ