Η στάση που κοιμάται ο σκύλος μας αποκαλύπτει τα πάντα – Ο ύπνος ανάσκελα δείχνει πολλά


Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων, γνωρίζουν τις συνήθειες των κατοικίδιων τους και καταλαβαίνουν εύκολα πότε ο σκύλος τους είναι ευτυχισμένος, ανήσυχος, έκπληκτος ή φοβισμένος.

Αλλά τι σημαίνουν οι θέσεις ύπνου των σκύλων; Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά έχουν τις προτιμήσεις τους και μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτές για την ψυχολογία τους.

Δείτε τι σημαίνει η κάθε μια στάση ύπνου που παίρνουν οι σκύλοι.

Θέση «Χιονοστιβάδα»

Η θέση χιονοστιβάδας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θέσεις των σκύλων. Αυτή η θέση επιτρέπει στο ζώο να σηκωθεί γρήγορα στα πόδια του, σε περίπτωση κινδύνου. Συνήθως, τα σκυλιά δεν έχουν βαθύ ύπνο σε αυτή τη θέση. Αυτή είναι μια θέση φύλαξης.

Θέση «Τηγανίτα»

Στη θέση αυτή, τα σκυλιά κοιμούνται και ξεκουράζονται αρκετά καλά, ακόμα και αν η ημέρα δεν ήταν πολύ κουραστική. Πολλά ζώα αγαπούν να κοιμούνται με αυτόν τον τρόπο.

Επίσης, όταν ένας σκύλος κοιμάται στην μια πλευρά, σημαίνει ότι αισθάνεται ασφάλεια, καθώς δεν αισθάνεται την ανάγκη να καλύψει τα ζωτικά του όργανα. Όταν τα σκυλιά αισθάνονται άνετα και εμπιστεύονται τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά τους, επιτρέπουν στον εαυτό τους να κοιμηθούν με αυτόν τον τρόπο. Αυτά τα σκυλιά έχουν πολύ ισχυρή σχέση με τους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους.

Θέση «Υπερήρωας»

Πολλά κουτάβια κοιμούνται σε αυτή τη θέση, ωστόσο υπάρχουν και ράτσες που συνεχίζουν να κοιμούνται έτσι, ακόμη και ως ενήλικες. Τα κουτάβια κοιμούνται έτσι γιατί είναι γεμάτα ενέργεια και μπορούν επίσης να σηκωθούν πολύ εύκολα στα πόδια τους, σε περίπτωση κινδύνου. Αν παρατηρήσετε ότι το ενήλικο σκυλί σας κοιμάται συχνά έτσι, σημαίνει ότι είναι γεμάτο ενέργεια και ανυπομονεί για παιχνίδι.

Θέση «Κουλουριασμένος σαν μπάλα»

Στη θέση αυτή, τα σκυλιά προσπαθούν να προστατεύσουν τα πόδια, το λαιμό και τα ζωτικά τους όργανα. Είναι πιθανό κάτι να ανησυχεί το κατοικίδιο σας αν κοιμάται με αυτόν τον τρόπο. Για παράδειγμα, ένας θόρυβος κάπου εκεί κοντά. Ωστόσο, μερικά σκυλιά απλά απολαμβάνουν πραγματικά τον ύπνο σε αυτήν τη θέση.

Θέση «Ανάσκελα»

Αυτή είναι η πιο χαλαρή θέση ύπνου για τους σκύλους: η κοιλιά και ο λαιμός είναι απροστάτευτοι και αυτά είναι τα πιο ευάλωτα μέρη του σώματος. Εάν ένα κατοικίδιο κοιμάται ανάσκελα, σημαίνει ότι σας εμπιστεύεται πλήρως και αισθάνεται άνετα μαζί σας.

Άλλες φορές μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ο σκύλος ζεσταίνεται ή έχει κουραστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν ο σκύλος σας επιλέγει αυτή τη θέση συχνά, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεται αυτοπεποίθηση και προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικές συνθήκες.

Θέση «Νεκρή Κατσαρίδα»

Αυτή είναι μια παραλλαγή από την θέση «Ανάσκελα». Τα απλωμένα πόδια είναι πραγματικά αστεία! Αυτή η θέση δείχνει ότι το σκυλί σας αισθάνεται χαρούμενο και ασφαλή. Επίσης, τα ζώα που κοιμούνται έτσι, είναι συνήθως ανεξάρτητα και ήρεμα.

Πηγή:true.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ