Κώστας Μπακογιάννης: Το τρόλεϊ είναι συνδεδεμένο με τη ζωή των Αθηναίων

Το εποπτείο τρόλεϊ της Ομόνοιας επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

«Δεκαετίες τώρα είναι εκείνο το μέσο που ξεχωρίζει στην πόλη μας. Είναι συνδεδεμένο με τη ζωή των Αθηναίων. Προστατεύει το περιβάλλον και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την επίσκεψή του.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων συζήτησε για τα προβλήματα των εργαζομένων στα τρόλεϊ με πιο σημαντικό ίσως αυτό της ασφάλειας. Κυρίως στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς αρκετά Σαββατοκύριακα, τρόλεϊ με επιβάτες έχουν δεχτεί επιθέσεις από τους γνωστούς-άγνωστους ταραξίες.

«Δεν μπορεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των οδηγών και δεκάδων επιβατών να κινδυνεύει κάθε τρεις και λίγο. Ο Δήμος οφείλει από την πλευρά του να κάνει ό,τι μπορεί ώστε όσοι ζουν και κινούνται στην Αθήνα να αισθάνονται ασφαλείς κάθε ώρα της ημέρας και την νύχτας», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης σημειώνοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη για σύσταση ενός Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας όπως προβλέπει το πρόγραμμά του.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τους οδηγούς ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολύ συχνά τα τρόλεϊ κατά τη διέλευσή τους, από διάφορα σημεία της πόλης.

«Το κλάδεμα των δέντρων προκειμένου να μην μπλέκονται οι »κεραίες» των οχημάτων είναι το πρώτο αλλά όχι το μοναδικό. Δουλειά του Δήμου είναι να απομακρύνει τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και βέβαια να φροντίσει ώστε οι κάδοι των απορριμμάτων να είναι τοποθετημένοι στις θέσεις τους και όχι παρατημένοι όπου να ’ναι με αποτέλεσμα να εμποδίζουν και τελικά να καθυστερούν τα τρόλεϊ», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης αναγνωρίζοντας ότι είναι καταλυτική η παρέμβαση του Δήμου σε αυτά τα θέματα καθώς το συγκεκριμένο μέσο έχει μια σχετικά σταθερή τροχιά στο δρόμο και όταν παρεμποδίζεται καθυστερούν τα δρομολόγια και ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ