Ληστείες μυστήριο σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα κυβερνητικών στελεχών – Ποιοι έγιναν στόχοι


Επιθέσεις σε αυτοκίνητα κυβερνητικών στελεχών, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος έγιναν οι Βασίλης Κόκκαλης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Σωκράτης Φάμελλος και το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς».

Τα άγνωστα περιστατικά με τις ληστείες και διαρρήξεις σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα υπουργών ή υφυπουργών ήρθαν στο φως μέσα από δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής. Έγιναν τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρώτο από μια σειρά περιστατικών έγινε πριν από μερικές μέρες στην οδό Στουρνάρη. 35χρονος Μαροκινός επιχείρησε να διαρρήξει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη. Όλα έγιναν ενώ το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο έξω από το υπουργείο και ο οδηγός ήταν μέσα σε αυτό!

Τόσο οδηγός όσο και ο αστυνομικός φρουρός του υπουργείου καταδίωξαν τον επίδοξο ληστή και αρχικά τον ακινητοποίησαν στην πλατεία Βάθη αλλά αρπάζοντας το όπλο του ενός, κατάφερε να το σκάσει! Αλλά λίγη ώρα μετά συνελήφθη… οριστικά.

Το δεύτερο συμβάν, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, έγινε ξανά έξω από το υπουργείο αλλά αυτή τη φορά με στόχο άλλον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Δυο νεαροί Ρουμάνοι, μεσημέρι ξανά, προσπάθησαν να ληστέψουν τον οδηγό της Ολυμπίας Τελιγιορίδου. Και αυτή τη φορά ο οδηγός ήταν μέσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Ο ένας από τους δράστες έπιασε… κουβέντα στον οδηγό και ο δεύτερος κατάφερε, χωρίς να τον πάρει είδηση, να κλέψει από τη θέση του συνοδηγού βαλιτσάκι με έγγραφα.

Έγγραφα είχαν κλαπεί και τον περασμένο Ιανουάριο από το αυτοκίνητο στενού συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου. Η διάρρηξη είχε γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος και ενώ ο υπουργός και ο συνεργάτης του βρίσκονταν σε κοντινό σημείο.

Πριν από μερικές εβδομάδες έγινε διάρρηξη και στα γραφεία του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» στην οδό Κεραμεικού. Πρόεδρός του είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας. Οι δράστες πήραν χρηματοκιβώτιο όπου βρίσκονταν τουλάχιστον 10.000 ευρώ, σφραγίδες κι έγγραφα.

Δεν είναι βέβαια μόνο κυβερνητικά στελέχη στόχος των κλοπών. Πριν από μερικές εβδομάδες κοντά σε ξενοδοχείο της Συγγρού θύματα κλοπών έπεσαν ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος. Οι δράστες έσπασαν τα παρμπρίζ από τα αυτοκίνητά τους και τους πήραν προσωπικά και ταξιδιωτικά έγγραφα, λάπτοπ και ταυτότητες.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ