Αγγλία: Εκατοντάδες θάνατοι ασθενών σε νοσοκομείο.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις ανεξάρτητης έρευνας, σύμφωνα με την οποία εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν σε νοσοκομείο του Χαμσάιρ στη νότια Αγγλία.

Όπως προκύπτει από την ανεξάρτητη έρευνα, οι θάνατοι των ασθενών στο νοσοκομείο Gosport War Memorial από το 1987 έως το 2001, προήλθαν αφού τους συνταγογραφήθηκαν οπιοειδή χωρίς να τα χρειάζονται, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη του Πάσχα η αστυνομία του Κεντ.

Μια ανεξάρτητη έρευνα είχε καταλήξει τον Ιούνιο 2018 στο συμπέρασμα πως περισσότεροι από 450 άνθρωποι απεβίωσαν πρόωρα αφού είχαν δεχθεί με μη αρμόζοντα τρόπο παυσίπονα φάρμακα και πως σε 200 άλλους είχαν “πιθανόν” χορηγηθεί οπιοειδή χωρίς ιατρική αιτία στο διάστημα από το 1989 έως το 2000.

Αυτή η νέα εμπεριστατωμένη έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από τρεις προηγούμενες έρευνες για ύποπτους θανάτους ασθενών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αποφασίστηκε να εξεταστούν από την αστυνομία του Κεντ και του Έσεξ στοιχείων που παρουσιάζονται στην έκθεση αυτή.

Αναφερόμενος στις οικογένειες των θυμάτων, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Κεντ Νικ Ντάουνινγκ δήλωσε πως ελπίζει ότι “η είδηση ότι θα διεξαγάγουμε εμπεριστατωμένη έρευνα θα τους προσφέρει κάποια ανακούφιση”.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να συναντηθούν μεμονωμένα με τις οικογένειες “καθώς οι αφηγήσεις τους για την απώλεια συγγενών τους είναι αυτές που θα βοηθήσουν να εντάξουμε σ’ ένα πλαίσιο τις ιατρικές εκτιμήσεις που έχουμε”.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ